27 лютого 2017

В Носівці відбулося свято Масляної

Масляна – одне із найдавніших свят, що сягає корінням у глибину сторіч, і символізує проводи зими та веселу зустріч із весною. Традиційні обряди гуляння Масляної переходять з покоління в покоління і вже сьогодні набули масштабних відголосів майже у кожному містечку України.

Носівський міський голова Володимир Ігнатченко урочисто відкрив свято Масляної, побажав миру, добра, злагоди, гарного настрою, натхнення на нові звершення та запросив усіх до народного «млинцевого» гуляння.

Із великим задоволенням учасники заходу насолоджувалися музичними подарунками від творчих колективів районного будинку культури, пригощалися запашними млинцями з чаєм.

Відбувся конкурс млинців, в якому взяли участь поварі ресторану «Українка», кафе «Підкова», с. Дебреве, с. Іржавець, с. Козари, працівники Центральної районної бібліотеки. Перемогу здобули господині з с. Іржавець.

Неодмінним атрибутом святкування було солом’яне опудало «баби-зими», яке в кінці дійства було урочисто спалене в знак приходу весни та пробудження землі від зимового сну.

Свято видалося чудовим та додало веселого настрою і масу позитивних емоцій всім його учасникам.

>

Переглядів:401