Інформує служба 101

22 січня 2020

Служба 101 інформує!

 

Упродовж минулої доби на території Чернігівської області виникло 7 пожеж, з яких 1 на об'єкті та 6 в житловому секторі.

Не обійшлося без пожежі і в Носівському районі де о 09:01 до Служби порятунку "101" у Носівському районі надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в с. Яблунівка по вул. Гагаріна.

За викликом на місце події прибуло відділення 17-ї Державної пожежно-рятувальної частини з райцентру. На час їх прибуття в будинку було сильне задимлення, при проведенні розвідки було встановлено, що тліє перекриття в житловому будинку. Спільними діями пожежу о 09:21 локалізовано та о 09:36 остаточно ліквідовано. Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено 2 м.кв. перекриття будівлі.

Причиною пожежі послужило недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів (відсутність належної протипожежної розділки між перекриттям та стояком опалювальної груби).

Слід зазначити, що незважаючи на численні застереження рятувальників через наявні засоби масової інформації та інструктажі з мешканцями населених пунктів під час проведення профілактичних відпрацювань, головною причиною виникнення пожеж залишається ігнорування та не дотримання громадянами правил безпечної поведінки у побуті.

У зв’язку з цим, рятувальники вкотре застерігають: щоб уникнути пожеж і нещасних випадків на них, вберегти своє та життя оточуючих Вас людей, дотримуйтесь правил пожежної безпеки, проявляючи обережність у поводжені з вогнем, при використанні нагрівальних печей і димарів, електромереж і електронагрівальних приладів. Не залишайте дітей без нагляду, контролюйте їх розваги! 

 

 

А. Шелестюк,

начальник Носівського РС Управління

ДСНС України у Чернігівській області

 

 

 

Переглядів:645