19 жовтня 2012

В рамках акції «Від села до села»

18 жовтня до села Дебреве завітали ветерани у рамках організованої ними акції. Цього дня сільська громада святкувала День села. Урочисті заходи з цього приводу проводились у сільському клубі.

Ще у травні цього року відбувся творчий звіт даного клубного закладу. Сільський будинок культури очолює фахівець з відповідною освітою – Бруханда Наталія Іванівна.

З метою створення умов для покращення рівня роботи культурного закладу, ще влітку капітально відремонтована покрівля клубу. В програму соціально-економічного розвитку міста на 2013 рік планується внести питання внутрішнього ремонту сільського клубу, з виділенням відповідних коштів в міському бюджеті.

Міська рада вирішує проблеми малого села Дебреве, де всього проживає 86 жителів. Два рази на тиждень (у пільгові дні) курсує автобус. Приватний підприємець з міста двічі на тиждень привозить хліб та інші продукти, бо магазин закритий. Планується вуличне освітлення в селі.

У святкових урочистостях взяли участь міський голова Пугач І.І., керуючий справами (секретар) виконкому міської ради Булах М.В., голова районної ради ветеранів Ляшенко О.О., заступник директора ТОВ «Наташа Агро» Шаманський Олександр.

Ведучі заходу Бруханда Н.І. та Галич Т.І. від душі привітали зі святом односельців, учасників бойових дій, вшанували їх добрим словом та подякою. Кожному ветерану було вручено подарунки, придбані за спонсорські кошти, зокрема Куровського І.І.

Потім виступили районний хор ветеранів «Пам’ять», жіночий ансамбль «Горлиця» (у складі районного хору ветеранів) та місцевий ансамбль. Крім того, у фойє сільського клубу на виставці були представлені роботи відомої місцевої вишивальниці Бурсук Валентини. Одну з робіт вона подарувала Ляшенко О.О. – молитву «Отче наш», як оберіг ветеранів.

Гостинні дебревці запросили шановних гостей на святковий стіл польової кухні.

Переглядів:379