Володимир Ігнатченко: «Разом змінюємо громаду на краще»

28 лютого 2020

  

Після проведених у січні загальних зборів жителів міста Носівка, на яких міський голова Володимир Ігнатченко прозвітував перед своїми виборцями про пророблену роботу міської ради за 2019 рік,  тепер тривають  зустрічі міського голови та активу міської ради по старостинських округах громади.

 25 та 27 лютого проходили загальні збори жителів Володьководівицького старостату.

 Скажімо, у Володьковій Дівиці, коли ще  тут була сільська рада, бажаючих відвідувати подібні заходи, бажаючих практично не було.  І головний аргумент такої байдужості, перш за все, був у зневірі людей, що можуть бути якісь зміни.  Процес децентралізації, в результаті якого утворилася наша громада, відкрив якісно нові можливості для розвитку території та  позитивних змін у житті людей.  Найголовніше, що жителі нашої громади за три роки з часу створення ОТГ бачать позитивні зрушення  практично у всіх сферах життєдіяльності. І головна умова таких змін  у фінансуванні, адже  зведений бюджет нинішньої території громади до об’єднання становив всього 19,4 мільйона, а за минулий рік – майже 175 мільйонів гривень. Чи сподівалися  кілька років тому жителі  старостату, що   будуть ремонтуватися школи, будуватиметься дитячий садок, лікарська амбулаторія, буде сучасне міні-футбольне поле із штучним покриттям, ремотуватиметься дорога чи  освітлюватимуться вулиці, працюватиме комунальна служба,  ще багато іншого того, що не робилося не те що роками – десятиліттями.  Звичайно проблеми є і вони будуть, бо хіба можна  все вирішити водночасі, і задовольнити всі потреби. Вистачає і доріг, які гостро потребують ремонту, вулиць, які треба освітити,хочеться людям пільгового проїзду і нового шкільного автобуса, сучасного будинку культури. Проте якщо встановлення «лежачих» поліцейських, придбання нового автобуса для школярів, завершення капітального ремонту шкільної їдальні, добудови садочка - в рамках повноважень міської ради, є ряд питань,вирішення яких залежить якраз від самих жителів старостату.  На цьому наголосив і староста Олександр Гаврилко.

У підтвердження  його слів і  проникливий виступ директора будинку культури Валентини Кожухівської, яка акцентувала увагу присутніх якраз на байдужості до розвитку свого села, підтримання порядку на своїй вулиці. Адже  не встигли посадити квіти чи  саджанці - вирвали, прибрали сміття - за три дні знову створили сміттєзвалище. Тому кожному варто починати з себе і тоді буде добра справа для всіх. Скажімо, подібні ініціативи  активно лунали від жителів Сулака,  які   хочуть, аби їхнє село не занепадало, і вони готові допомагати,  Зрештою, і в Дослідному також виникало багато питань, зокрема, і щодо реалізації проекту громадського бюджету стосовно облаштування зони відпочинку у селі. Хоч і невеликим числом присутні тут активісти запевнили, що готові допомагати, аби і в їхньому селі відбувалися якісь позитивні зміни.

 Питань було  дійсно багато і до міського голови, і до  присутніх спеціалістів. Зокрема, у Сулаку дуже наболіле питання  з електронапругою.  Для роз’яснення сюди прибув керівник РЕМу Володимир Самсоненко.  Хвилювало людей і  зниження загального рівня вод, а враховуючи безсніжну зиму, тут пересохли навіть  рукотворні водойми. У кожному селі  звучало занепокоєння роботою  районної лікарні та лікаря-стоматолога безпосередньо у Володьковій Дівиці. Всіх заспокоїв головний лікар ЦРЛ Руслан Шульга, який запевнив, що лікарня працюватиме, а ось перелік послуг буде надаватися той, який затвердить Національна служба здоров’я. Виникали земельні питання, щодо розрахунку по паях. На них відповідали представники агрофіри -орендаря.

 Словом, такі зібрання, про які ще кілька років тому говорили, що вони себе вичерпали, наразі отримали новий виток  можливостей співпраці людей і місцевої  влади, коли є реальна потреба поспілкуватися, поговорити про те, що хвилює і спільно знайти рішення. Безперечно, кожен проект має свою фінансову частину і не все, що потребують у кожному селі, відразу реалізується, але за словами міського голови: головне мати ціль і впевнено до неї йти разом, змінюючи нашу громаду на краще!

Пресслужба Носівської міської ради

Переглядів:751