Нотатки із засідання виконкому

07 травня 2020

Шостого травня під головування міського голови Володимира Ігнатченка в залі засідань міської ради відбулося засідання виконавчого комітету міської ради, на якому розглянути ряд питань. Зокрема, про звіт виконання бюджету Носівської міської об’єднаної територіальної громади за I квартал 2020 року. (доповідала В.Пазуха); затвердили: висновок щодо доцільності встановлення опіки (доповідала Л. Міщенко);  форми розрахунків тарифів на теплову енергію та  послуг з постачання теплової енергії(доповідала Н.Малинко) Затвердили  проміжні ліквідаційні баланси Володьководівицької,  Іржавецької, Тертишницької сільських виборчих комісій.

 Серед питань порядку денного було і  про розгляд електронної петиції  щодо збереження мережі позашкільних закладів освіти. Начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту міської ради  Наталія Тонконог, доповідаючи по цьому питанню,  аргументувала, що

 « Відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» прийняття рішень про створення, ліквідацію, реорганізацію та перепрофілювання підприємств, установ та організацій комунальної власності відповідної територіальної громади є виключною компетенцією міських рад.

Керуючись ст. 66 Закону України «Про освіту», в якій визначено що ради об’єднаних територіальних громад мають право засновувати заклади освіти, реорганізовувати і ліквідовувати їх.

Відповідно до статті 14 Закону України «Про позашкільну освіту» рішення про створення, реорганізацію, ліквідацію та перепрофілювання закладу позашкільної освіти незалежно від підпорядкування, типів і форми власності приймає його засновник.

Керуючись Порядком проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики та з метою залучення громадян громади до участі в управлінні державними справами, надання можливості для їх вільного доступу до інформації про діяльність органів виконавчої влади, а також забезпечення гласності, відкритості та прозорості діяльності було проведено електронну консультацію з громадськістю. (ст.11 Порядку). Громадське обговорення проводилося у формі електронних консультацій. Проєкт рішення опубліковано 03 березня 2020 року на офіційному веб-сайті Носівської міської ради. Зауваження та пропозиції від громадськості приймалися до 22 березня 2020 року на електронну адресу: nosivmvo@ukr.net

Отримані пропозиції та зауваження були враховані при прийнятті рішення. Пропозицій або звернень від батьків Носівської СЮТ не надходило.

 

П’ятнадцятого квітня сесією міської ради було прийняте рішення «Про реорганізацію КЗ «Носівський будинок дитячої та юнацької творчості» та Станції юних техніків шляхом злиття». У рішенні зазначено про створення правонаступника - юридичну особу: Комунальний заклад «Центр дитячої та юнацької творчості» Носівської міської ради, Чернігівської області.

В результаті створення нового закладу, планується не тільки зберегти профілі та типи наявних гуртків, а також організувати роботу нових: «Юний турист», «Моя майбутня професія»,  «Школа лідерів», легоконструювання, «Пласт», «Школа ройового».

Гурток операторів колективної радіостанції не змінить адресу та матиме можливість працювати надалі.

Центр дитячої та юнацької творчості після реєстрації почне роботу у серпні 2020 року. Навчальний рік у новоствореному закладі позашкільної освіти почнеться 1 вересня 2020 року. Комплектування гуртків, груп та інших  творчих об'єднань буде здійснено з 1 до 15 вересня.

Педагогічні працівники Станції юних техніків, у яких основним місцем роботи є СЮТ, будуть забезпечені робочими місцями в новоствореному закладі, відповідно до вимог чинного законодавства.

Згідно з частиною першою статті 104 Цивільного кодексу України майно, права та обов’язки переходять до правонаступників. Тому, приміщення КЗ «Носівський будинок дитячої та юнацької творчості» та Станції юних техніків будуть передані новоствореному закладу позашкільної освіти», зазначила Наталія Тонконог.

 Члени виконкому, розглянувши петицію, вирішили подати проект рішення даного питання на розгляд постійних комісій та сесії міської ради.

Пресслужба Носівської міської ради

 

 

 

 

Переглядів:822