Носівщина – у жовтій зоні

07 серпня 2020

За даними Центру громадського здоров’я МОЗ України п’ять районів Чернігівської області потрапили до «жовтої» карантинної зони.

 Зокрема, це Козелецький, Ніжинський, Бобровицький, Прилуцький і  наш  Носівський райони.

 Серед обов’язкових вимог у всіх зонах є носіння масок у громадських місцях, проведення масових заходів лише за умови перебування не більше 1 особи на 5 м кв, заповненість кінотеатрів – не більше, ніж на 50%, перевезення пасажирів тільки на сидячих місцях.

 У жовтій зоні, до обмежень зеленої додаються й інші, зокрема, забороняється відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово.

 Засідання Центральної комісії ТЕБ та НС буде проводитись кожної п'ятниці. Перехід регіону з однієї в іншу зону можливий за умови, коли 5 днів поспіль там спостерігаються зміни одного із визначених показників.

 Для визначення, до якої із зон належить той чи інший регіон, застосовуються такі показники, як завантаженість в лікарнях не більше 50% ліжко-місць, середня кількість проведених тестів – не менш 24 на 100 тисяч населення, коефіцієнт виявлення випадків інфікування – не більше 11%, показник динаміки зростання випадків інфікування – не більше ніж 10%.

 Нагадаємо, що на початку серпня Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за рівнем поширення коронавірусної інфекції віднесла Чернігівську область до «зеленої» зони.

 Станом на сьогодні, 7 серпня в області у 965 людей виявили коронавірус. У нашій громаді 22  хворих на COVID-19 , по району ця цифра становить  25 людей.

 Ми маємо виконувати всі застороги МОЗ щодо дотримання  маскового режиму, дотримання дистанції, обмежень перебування у людних місцях. Подбайте про власне здоров’я та  своїх близьких!

Пресслужба Носівської міської ради

 

Переглядів:902