Число хворих на Носівщині перетнуло  сотню чоловік

02 вересня 2020

 Офіційні повідомлення  МОЗ щодо кількості хворих на  COVID-19  в Україні насторожують. Число у  понад дві тисячі  фіксується практично щодня. Носівщина, на жаль,  також не відстає у цій сумній статистиці.

За повідомленням головного лікаря ПМСД Олега Гордіна на ранок 2 вересня маємо такі дані: всього  на Носівщині  захворіло 106 чоловік, лікується 69, одужало 34 особи, троє – померло. За минулу добу сімейними лікарями було встановлено діагноз ГРВІ у 28 чоловік, у 12 – діагностовано пневмонію. Олег Гордін прокоментував ситуацію, яка складається останні тижні у  приміщенні лікарні:

  • Люди мають нарешті усвідомити, що  таке безпечне ставлення до  свого здоров’я може призвести до біди. Люди масово йдуть у лікарню, на прийом до сімейного лікаря,  ігноруючи запис,  чекаючи у черзі по 2-3 години, доки у лікаря з’явиться «вікно».  Тим самим наражаючи на небезпеку і себе, і оточуючих, і лікарів, які працюють з колосальним навантаженням. У нашій лікарні вже свої рекорди по  прийому хворих одним сімейним лікарем: 72, 83  пацієнти за день! Які тут засоби захисту можуть допомогти? Звичайно, наші сімейні лікарі  їх мають у достатній кількості, проте,  лікарі - теж люди. І якщо захворіють вони,  а  один сімейний лікар вже має підтверджений діагноз COVID-19 , то хто тоді лікуватиме? На сьогодні  у людей  є  можливість спілкування з сімейним лікарем у телефонному режимі .

Записатися на прийом до лікаря можна чотирма способами:

через інтернет, медична інформаційна система Медстар.

за стаціонарним телефоном реєстратури 2- 10-03.

 особисто через реєстратора на 1 поверсі поліклініки.

через свого сімейного лікаря, або його медсестру (за телефоном, який вказаний  в декларації).  Тобто на сьогодні люди не залишені наодинці з хворобами, ви можете отримати якісні медичні послуги, і для цього  не обов’язково прямувати у лікарню. До того ж, сімейні лікарі  - це не швидка допомога, це планова допомога та консультація. Крім того, якщо ви себе погано почуваєте  і потребуєте екстреної медичної допомоги,  можете звернутися за номером телефона  103, і ви її отримаєте. Закликаю всіх бути відповідальними, чітко виконувати всі рекомендації медиків, дотримуватись маскового режиму, дистанції, відмовитися максимально від відвідування  місць, де відбувається скупчення людей. Бережіть себе та своїх рідних.

Пресслужба Носівської міської ради

Переглядів:309