Продовжуємо чистити річку

09 вересня 2020

Наймасштабнішим  екологічним проектом, який  вдалося реалізувати Носівській міській раді став проект   з    реконструкції руслового ставка на річці Носівочка в адміністративних межах міста з метою покращення його санітарно-екологічного та технічного стану. На ці потреби були залучені кошти у сумі 4,2 млн. Проект на ці роботи і кошти були заплановані ще в минулому році.  Однак після проведеного тендера, у переможця -підрядника бракувало можливостей для виконання зобов’язань згідно з проектом. Тим більше не було враховано і специфіку грунтів. Таким чином, КП «Носівка-Комунальник» розірвало попередній договір призначили нову тендерну процедуру. Після дотримання всіх вимог, оголошено переможцем компанію ПМК «Київ», яка має потужну техніку та практику з проведення подібних робіт на річках різних типів.  Спеціалісти працювали активно, були задіяні  три одиниці спецтехніки, кожна з яких виконувала своє завдання: зниження рівня води, яка переливалася у спеціалізований резервуар, що викопали біля лікарні, інший очищував річкове дно від мулу, третій – працював у тандемі із самоскидом. Виконавці робіт  підняли з річкового дна понад 40 тисяч  м3  глею.

Підрядник   оперативно та якісно виконав свої зобов’язання, по всіх трьох чергах проекту, при цьому, згідно з тендерною процедурою, вартість вказаних робіт виявилася дещо дешевшою ( заплановані 740 м розчистили за 3,8 млн. грн). Тобто з виділених коштів вдалося зекономити 400 тисяч гривень. Враховуючи це, міський голова Володимир Ігнатченко зініціював  виготовлення проекту на реалізацію четвертої черги реконструкції  руслового ставка, продовживши роботи у напрямку до комунального ринку, протяжністю 423 м. Вартість проекту 1,3 млн.  (400 тисяч зекономлених, решта - кошти міського бюджету).Проект виготовлений, наразі комунальники завершують виготовлення дозвільних документів, підрядна організація готова виконати обумовлений обсяг робіт.   Після завершення реалізації четвертої черги, на прибережній   зоні   буде облаштована зелена паркова зона відпочинку.

Міський голова запевнив, як тільки будуть готові дозвільні документи, підрядники готові виконати роботу в найкоротші строки.

 Пресслужба Носівської міської ради

 

Переглядів:671