Хворих на коронавірус у громаді більшає

14 вересня 2020

За повідомленням головного лікаря ПМСД Олега Гордіна ситуація із кількістю хворих на COVID -19 надзвичайно серйозна. Найбільше хворих – жителі Носівки та Володькової Дівиці. На сьогодні, 14 вересня на Носівщині захворіло на цю недугу 181 людина, 87 зараз лікується, стільки ж – одужало. Сім чоловік померло. Сьогодні додалося 20 позитивних ПЛР- досліджень. Олег Володимирович повідомив, що лише за понеділок, 14 вересня, медиками було відібрано понад сто мазків у пацієнтів з підозрою на COVID -19 та передано до обласної лабораторії. Крім того, щодня сімейні лікарі фіксують зростання кількості хворих на ГРВІ. В середньому щодня ця цифра коливається в межах 40 чоловік. З них у 3-9 пацієнтів діагностується пневмонія.
- Зауважу, щодня це нові люди. Навантаження, яке взяли на свої плечі сімейні лікарі, справді неймовірне. І це при тому, що носівські медики не одержують проанонсованих державою спецдоплат, лише заробітну плату, хоча саме сімейні лікарі приймають перший удар у спілкуванні та обстеженні хворих. У нас захворіли всі медпрацівники з мобільної бригади, які брали мазки на ПЛР –дослідження, хворіють лікарі, у Володьковій Дівиці – також хворі медики. Тому звертаюсь до всіх жителів, наших пацієнтів з розумінням і повагою ставитися до лікарів, до всіх медпрацівників, які зараз працюють справді на передовій у боротьбі з небезпечною недугою. Намагайтеся спілкуватися у телефонному режимі зі своїм сімейним лікарем, без нагальної потреби не вирушайте з дому. Бережіть себе і з повагою ставтеся до оточуючих.
Здається стільки звернень, тривожна статистика по Україні, по нашій громаді зокрема, адже більшість хворих і померлих від цієї недуги багатьом знайомі, адже живемо не в мегаполісі. Крім того,відсьогодні на Носівщині встановлена «червона» зона, але повсюдно спостерігаємо абсолютну байдужість: люди так само безпечно, в крайньому разі носять маску як елемент декору - на підборідді чи на зап’ясті, навіть у магазин так проходять, продавці так само, коментуючи свою безпечність стомленістю дотримуватись маскового режиму. Молодь взагалі ігнорує рекомендації, а між тим у нашій громаді зростає кількість хворих серед дітей, є навіть такі, що після пройденого курсу лікування, мають знову позитивний результат.
На зауваження реагує більшість знервовано, іноді – зухвало, значна частина просто ігнорує всі карантинні обмеження. Навіть якщо радять лікарі. Що це: байдужість, хибні переконання чи елементарна безвідповідальність, відповісти важко. Тільки за такого ставлення до власного здоров’я і до оточуючих наших земляків, до «червоної» зони дійшли швидко, а ось повернутися до «зеленої» - буде дуже непросто.
Пресслужба Носівської міської ради
 
  •  
 
Переглядів:314