Надзвичайники Чернігівщини 110 разів залучались до ліквідації пожеж, надзвичайних подій та надання допомоги населенню

28 вересня 2020

Упродовж минулого тижня надзвичайники Чернігівщини 110 разів залучались до ліквідації пожеж, надзвичайних подій та надання допомоги населенню

Упродовж минулого тижня з 21 по 28 вересня вогнеборцями ліквідовано 80 пожеж, з яких 25 виникло в житловому секторі громадян, 51 у природних екологічних системах, по 2 на об`єктах та транспорті. Територія, пройдена вогнем, склала майже 86 га. Під час гасіння пожеж врятовано 3 особи. Внаслідок дії небезпечних факторів вогню 2 людини загинуло, ще 1 травмовано.

Фахівці групи піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення 12 разів залучалися до виконання завдань за призначенням. Знищено у встановленому порядку 32 вибухонебезпечні предмети часів Другої світової війни, зокрема 3 артилерійські снаряди калібром 122 мм та 5 калібром 76 мм, 5 мінометних мін калібром 82 мм, 18 калібром 50 мм та 1 гранату Ф-1.

Не обійшлося без пожеж і на території Носівського району де протягом минулого тижня виникло 5 пожеж з яких 3 в житловому секторі, 1 у природних екологічних системах та 1 пожежа автомобіля 

Так 23 вересня в с. Козари сталася пожежа господарчої будівлі. По прибуттю рятувальників відбувалося горіння на всій площі покрівлі господарчої будівлі, яку рятувальники швидко ліквідували та не дали розповсюдитись пожежі на житловий будинок та поруч розташовані будівлі. Причина пожежі ймовірно – коротке замкнення електромережі.

25 вересня в с. Володькова Дівиця сталася пожежа легкового автомобіля ВАЗ – 2106. В наслідок пожежі вогнем знищено горюче облицювання автомобіля та пошкоджено кузов автомобіля. Причину загорання – встановлюють працівники поліції.

У зв`язку з цим, рятувальники застерігають: щоб уникнути пожежі та нещасних випадків й тим самим вберегти своє та життя оточуючих Вас людей, будьте обережні при поводжені з вогнем а також вкотре нагадують громадянам про необхідність дотримання заходів безпеки у разі виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів. Будьте вкрай обережними, відвідуючи екосистеми: дотримуйтеся елементарних правил пожежної безпеки, а при виявленні займань на полях та відкритих територіях, негайно телефонуйте на номер екстреного виклику «101».

 

Андрій ШЕЛЕСТЮК,

начальник Носівського РС Управління

ДСНС України у Чернігівській області

Переглядів:150