<<<1 - 11 з 11024>>>


05 Травня 2024 06:45Інформування

5 травня - світле свято Великодня

Для українців Великдень – це не тільки різнокольорові писанки і смачна паска. Це особливе свято, коли слідують традиціям і вірять у диво. 

 

У ніч на неділю, після опівночі, дзвін сповіщає про Воскресіння Христове і початок великодньої служби. Богослужіння проводяться особливо урочисто й тривають вони до ранку.

 

Кульмінацією служби стає обряд освячення пасок, яєць, вина та ін. Частину принесених страв залишають у церкві для знедолених.

 

Деякі люди здійснюють

03 Травня 2024 10:12Повідомлення

Приватизація об'єктів державної власності

Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Київській, Черкаській та Чернігівській областях оголошено онлайн-аукціони:

 

 

 

З приватизації нежитлових будівель та споруд загальною площею 325,4 кв.м. До складу об’єкта приватизації входять: контора з двома ганками, загальною площею 102,7 кв.м, склад паливно-мастильних матеріалів з прибудовою, загальною площею 55,5 кв.м, гараж з навісом та оглядовою ямою, загальною площею 167,2

03 Травня 2024 09:57Інформування

Коштом держави у Талалаївці відновлюють ліцей. Що зроблено — перевірив голова робочої групи «Прозорість та підзвітність»

У Талалаївському ліцеї Ніжинського району з осені минулого року триває реконструкція будівлі коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії (далі – Фонд ліквідації). Заклад зазнав пошкоджень під час активної фази бойових дій в березні 2022 року. Всі роботи поділені на три черги – дах, фасад та внутрішнє опорядження приміщень з влаштуванням санвузлів. Вартість проєкту складає майже 14,7 мільйона гривень (на умовах співфінансування).

03 Травня 2024 09:14Інформування

Всеукраїнський конкурс до Дня Європи

Національним Фестивалем “Код Нації” оголошується проведення Всеукраїнського конкурсу до Дня Європи, який відзначається 9 травня. Головною метою Конкурсу є прагнення підвищити обізнаність про Європу та європейські цінності, її культурне, політичне та історичне надбання серед українського народу, утвердження європейської ідентичності українського народу та незворотності європейського та євроатлантичного курсу України.

 

На Конкурс усі охочі можуть подати власні творчі проєкти у п’яти номінаціях: образотворчі роботи, відеороботи, есе на тему “Україна - це Європа”, музичні та декоративно-ужиткові роботи.

 

Подача заявок на Конкурс відбувається на сайті з 1 до 31 травня, оцінювання творчих проєктів - до 6 червня, а оголошення переможців Конкурсу відбудеться 10 червня на офіційних сторінках Фестивалю в соціальних

03 Травня 2024 09:07Інформування

Пожежна небезпека суне на Чернігівщину

2-4 травня в лісах Чернігівщини очікується пожежна небезпека

 

Шановні громадяни!  Не провокуйте пожежі на відкритих територіях та дотримуйтесь елементарних правил безпеки.

 

Категорично забороняється:

 

– створювати смітники та спалювати відходи;

– розводити багаття в лісі та лісопосадках;

03 Травня 2024 08:38Інформування

Послуги та сервіси від служби зайнятості, які допоможуть ветеранам знайти роботу

З початком вторгнення росії в Україну багато українців набули статусу учасника бойових дій. Держава ініціювала ряд спеціальних програм, спрямованих на допомогу захисникам та членам їхніх родин. Зокрема, в арсеналі служби зайнятості – низка дієвих послуг та зручних сервісів з пошуку роботи та побудови кар’єри.

 

База вакансій служби зайнятості містить тисячі пропозицій від роботодавців в межах країни. Щоб знайти роботу, варто звернутися до найближчого центру зайнятості, незалежно від місця реєстрації.  Це значно прискорить пошук, оскільки людина перебуватиме під індивідуальним супроводом фахівця - кар’єрного

03 Травня 2024 08:28Інформування

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

 

За словами в. о. начальника Управління містобудування та архітектури ОДА Сергія Курені, загалом по пошкодженому майну в області подано 4230 заяв, з них по 2149 – нараховані компенсації. Зросла і кількість компенсацій,

02 Травня 2024 14:47Інформування

Чернігівщина отримає черговий пакет допомоги від Франції

Підтримку в реалізації ініціатив у Чернігівській області за чотирма напрямами анонсував під час робочого візиту в регіон 1 травня Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Гаель Весьєр. На Чернігівщині він вдруге. Минулого року Гаель Весьєр відвідав область за декілька днів після ворожої атаки на центр Чернігова.

 

«Ми тут, щоб засвідчити свою солідарність. Підтримка області продовжиться. На сьогодні маємо нові пропозиції, фінансування яких вже погоджено», – наголосив Надзвичайний і Повноважний Посол під час зустрічі в ОДА, що відбулася в межах роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва.

02 Травня 2024 12:51Інформування

Підтоплені території у Сосницькій і Менській громадах. Людей перевозять човнами

Рівень води у річках продовжує підвищуватися. У Корюківському районі оголошено ІІ рівень небезпеки.

 

Сосницька громада

 

  • Призупинене функціонування паромної переправи у напрямку сіл Пекарів, Кнути, Костирів та Синютин. Рух транспорту здійснюється через Новгород-Сіверський район.
  • Затопило автодорогу Сосниця-Шаповалівка. Глибина сягає 50 см. Порушене транспортне сполучення з 6 населеними пунктами. Рух транспорту здійснюється через Ніжинський район.
  • Перелито проїжджі частини у селах Мале Устя та Якличі. Глибина сягає 55
02 Травня 2024 11:43

Сексуальне насильство під час війни. Як про це говорити та що робити, щоби себе убезпечити

Насильство – воєнний злочин


 

Фактичних свідчень набагато більше, ніж реально порушених кримінальних справ про насильство, адже зовсім не кожен, хто зазнав насилля, звертаються до правоохоронців.

 

Це обумовлено тим, що люди з міст, які пережили окупацію, не відчувають, що можуть до когось звернутися з цією проблемою, і тим більше не вірять, що їм можуть допомогти: покарати винних і навіть сплатити компенсацію.

 

Більшість людей не знають про свої права, не знають, що робити у випадку зґвалтування, а ще не знають, що зґвалтування під час війни є не лише кримінальним порушенням, а й воєнним злочином. Тобто це порушення правил війни. У зґвалтування, як і решти воєнних злочинів, немає терміну давності, провадження розглядають і через десять чи 15 років. За насильство під час

02 Травня 2024 08:44Інформування

Військові мають можливість безплатно отримати тактичний евакуаційний візок "Brammer"

Перевага надається медичним, штурмовим підрозділам та підрозділам, котрі виконують бойові завдання на лінії бойового зіткнення, (з розрахунку – один візок на один підрозділ). Візки передаються по Акту прийому-передачі благодійної допомоги.

 

Для отримання візка безкоштовно необхідно:

  1. Заповнити заяву за посиланням: https://forms.gle/TCnsqfRvX1rk1Jzv8 або зателефонувати за номером телефону:  +38 073 885 85 00.
<<<1 - 11 з 11024>>>