18 Квітня 2018 10:14

Як отримати та оформити землю учасникам АТО?

(За інформацією інтернет видання Суспільний кореспондент)

посилання: http://www.sknews.net/yak-otrymaty-ta-oformyty-zemlyu-uchasnykam-ato/

ЮРИДИЧНУ КОНСУЛЬТАЦІЮ НАДАЄ МІНІСТР ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ ПАВЛО ПЕТРЕНКО.

На які наділи мають право захисники Вітчизни?

Павло Петренко

Учасники бойових дій та особи прирівняні до них мають право на першочергове відведення у власність або користування земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва (для городництва у користування). У межах норм

21 Лютого 2018 12:22

За інформацією інтернет-газети "Біла хата"

посилання: http://bilahata.net/medyko-psyholohichna-reabilitatsiya-uchasnykiv-ato/

Медико-психологічна реабілітація учасників АТО

Як допомогти в боротьбі з наслідками психологічної травми тим, хто нещодавно стояв на захисті України, – про це розповідає начальник відділу з організації медичної реабілітації Чернігівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області Алла Чайковська.

З початку цього року запрацював новий механізм отримання за рахунок коштів Фонду соціального страхування України реабілітаційного лікування працівникам, в тому числі особами, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції.

Учасники АТО, які повернулися до щоденної роботи на підприємства, установи та організації, за рахунок коштів Фонду можуть у супроводі членів своєї сім’ї (чоловік/дружина, неповнолітні діти) відновити своє здоров’я в умовах санаторно-курортного закладу один раз після демобілізації. Підставою для реабілітаційного лікування є висновок лікарсько-консультативної комісії медичного закладу за профілем медико-психологічна реабілітація (порушення адаптації, розлади, пов’язані зі споживанням їжі, неорганічні розлади сну, соматоформні розлади, неврастенія).

Реабілітація відбувається відповідно до медичних показань у провідних оздоровницях України за вибором самої особи. Перелік санаторіїв затверджується наказом виконавчої дирекції Фонду та оприлюднюється для ознайомлення на його офіційному веб-сайті. Термін лікування визначається лікуючим лікарем та ЛКК, але не може бути більше 24 днів.

Механізм отримання реабілітаційного лікування такий: на підставі інформації від закладу охорони здоров’я про потребу в подальшій реабілітації учасника АТО орган Фонду надсилає санаторно-курортному закладу заяву цієї особи для узгодження можливості прийому його в санаторій. У разі отримання згоди укладається тристоронній договір (між застрахованою особою, органом Фонду та санаторієм). Після завершення курсу лікування Фонд перераховує санаторію вартість фактично наданих послуг із реабілітації (діагностичні та лікувальні послуги, послуги з харчування та проживання).

Слід зазначити, що учасники АТО можуть отримати реабілітацію в супроводі членів їх сім’ї: чоловіка або дружини та неповнолітніх дітей, за яких Фонд відшкодовує санаторію витрати на проживання та харчування (без лікування).

Як і раніше, на весь період стаціонарного та реабілітаційного лікування видається листок непрацездатності, який із шостого дня непрацездатності оплачується також за рахунок коштів Фонду.

За більш детальною інформацією можна звертатися за телефонами Чернігівського відділення: (0462) 774-685, 672-777.

Алла Чайковська

31 Серпня 2017 09:39

Пільги для учасників АТО

Перелік документів для оформлення статусу учасника бойових дій в АТО :

1. Особиста заява військовослужбовця, звільненого з військової служби, на ім’я Голови комісії з питань розгляду матеріалів про визначення учасників бойових дій Чернігівського обласного військового комісаріату.

2. Довідку про безпосередню участь особи в АТО, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності.

3. Витяги із наказів по стройовій частині про убуття (прибуття) до військової частини після виконання завдань антитерористичної операції (витяги з наказів видаються військовою частиною де проходив військову службу військовослужбовець та брав участь в АТО).

4. Витяги із наказів по стройовій частині першого заступника керівника Антитерористичного центру (командира сектору) про прибуття для виконання завдань антитерористичної операції та вибуття до місця постійної

17 Червня 2015 16:12

17 Червня 2015 16:09

Пам'ятка демобілізованим військовослужбовцям "Як знайти роботу"

Державна служба зайнятості допоможе:

17 Червня 2015 16:05

На які пільги мають право учасники АТО

Українське законодавство містить чимало актів, якими в різній

17 Червня 2015 16:03

Соціальні гарантії для учасників бойових дій та членів родин загиблих в АТО воїнів

Ухвалені зміни Верховною Радою України до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії

17 Червня 2015 15:56

Щодо надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення

Згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 20.08.2014 р. № 413 «Про затвердження Порядку надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну

17 Червня 2015 15:53

Щодо внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»

Згідно Законів України від 06.05.2014 р. № 1233-VII, від 01.07.2014 р. № 1547-VII «Про внесення зміни до

17 Червня 2015 15:35

Земельні ділянки для воїнів АТО

Уряд країни підтримав і взяв

17 Червня 2015 15:22