<<<1 - 11 з 3796>>>


15 Лютого 2021 09:56

Шановні ветерани війни в Афганістані, члени сімей воїнів-афганців! Шановні учасники бойових дій на території інших держав!

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав.

В цій кривавій війні самовідданість, мужність і героїзм виявили українці – офіцери та солдати. Багато з них не повернулося до родин, до коханих. Ми пам’ятаємо про них!

Ми засвідчуємо свою глибоку шану та повагу вашій мужності та самовідданій праці. Ви як ніхто знаєте справжню ціну війни і миру. І як ніхто вмієте дорожити сьогоднішнім днем,

10 Лютого 2021 09:18

ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ ПОДРУЖЖЯ ПО УТРИМАННЮ

Дружина, чоловік повинні матеріально підтримувати один одного.

 Право на утримання (аліменти) має той із подружжя, який є непрацездатним, потребує матеріальної допомоги, за умови, що другий із подружжя може надавати матеріальну допомогу.

Разом з тим, непрацездатним вважається той із подружжя, який досяг пенсійного віку, встановленого законом, або є особою з інвалідністю I, II чи III групи.

 Один із подружжя

09 Лютого 2021 14:48

Тарифи на тепло у цьому опалювальному сезоні не збільшаться, - Уряд та мери міст підписали меморандум

З ініціативи Президента України Володимира Зеленського у вівторок підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води громадянам України. Це забезпечить стале проходження цього опалювального сезону та підготовку до наступного.

Меморандум укладено між Кабінетом Міністрів України в особі міністра розвитку громад

02 Лютого 2021 11:03

Анна Коваленко закликала роботодавців та органи державної влади до комплексної і рішучої роботи, аби вивести Чернігівщину до першої десятки областей за рівнем заробітної плати

Раніше голова Чернігівської облдержадміністрації Анна Коваленко визначила це завдання своїм першим пріоритетом на посаді очільниці області. Сьогодні на розширеній нараді в облдержадміністрації представники профспілок, об’єднань роботодавців, інші соціальні партнери разом з керівниками територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади та структурних підрозділів ОДА обговорювали першочергові кроки для

02 Лютого 2021 09:51

Парламент підтримав рішення щодо компенсацій людям, у яких встановлено електроопалення

За спільної ініціативи Президента України Володимира Зеленського, Кабінету Міністрів та народних депутатів у Верховній Раді 29 січня схвалили в цілому законопроєкт №4672, який передбачає виплату монетизованих компенсацій людям, у яких встановлене електроопалення.

В результаті споживачі отримають можливість відшкодування коштів, які втратили через скасування пільгового тарифу за електроенергію. Документ передбачає виділення 1,4 млрд грн з державного

02 Лютого 2021 09:49

Відбулася презентація дорожньої карти земельної реформи в Україні

Дерегуляція, Децентралізація, Діджиталізація – ключові умови успішної реалізації земельної реформи в Україні. Це філософії мінімізації впливу чиновників, мінімізація через тендер владних повноважень і безумовно, оцифрування всіх процесів. Про це під час прес-конференції «Дорожня карта земельної реформи в України» заявив Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

 У п'ятницю, 29 січня відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Під час засідання був затверджений календарний план вакцинації українців від коронавірусу.

За словами Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, одним із найважливіших завдань є чітко визначити потребу держави у вакцинах на цей рік.

«Вакцинування людей повинне розпочатись у лютому. У нас є затверджений Національний

02 Лютого 2021 09:37

Вакцинація проти COVID-19 в Україні буде безкоштовною

Президент Володимир Зеленський вважає, що вакцинація проти коронавірусної інфекції COVID-19 в Україні має бути безкоштовною. Цей аспект імунізації, яку заплановано розпочати в лютому, він детально обговорив з міністром охорони здоров’я Максимом Степановим.

«Вакцинація проти COVID-19 в Україні буде безкоштовною. Це саме та турбота, це той захист, який повинна надати держава громадянину в час пандемії, від якої потерпає весь

29 Січня 2021 10:38

Український інститут національної пам’яті.Історична довідка до Дня пам’яті Героїв Крут

29 січня в Україні відзначатиметься річниця бою під Крутами, який для Українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність. Завдяки звитязі та сміливості українських вояків ворожий наступ більшовиків на Київ було зупинено на декілька днів. В цей час відбувалися переговори між Українською Народною Республікою і країнами Четверного союзу.

9 лютого 1918 року Брестський мирний договір було підписано. Він означав визнання самостійної Української Народної

29 Січня 2021 10:36

Тарифи на тепло й гарячу воду на місцях не мають підвищуватися – Володимир Зеленський

На нараді з міськими головами та керівництвом НАК «Нафтогаз України» домовлено, що на місцях тарифи на тепло та гарячу воду не зростуть. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у своєму влозі.

– Я закликаю місцеву владу, до повноважень якої належать саме ці питання, поставитись до цього відповідально, з думкою в першу чергу про звичайних людей, пересічних українців, 

27 Січня 2021 11:50

Вшанування пам’яті жертв Голокосту

 

27 січня у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Україна на державному рівні вшановує жертв трагедії з 2012 року. Генеральна асамблея ООН прийняла 1 листопада 2005 року Резолюцію № 60/7, у якій говориться, що «Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою

<<<1 - 11 з 3796>>>