<<<1 - 11 з 6804>>>


06 Травня 2024 16:23

У зв’язку із завершенням опалювального сезону змінився розмір житлової субсидії за квітень

Житлова субсидія призначається з місяця звернення до кінця опалювального сезону і розраховується з урахуванням тривалості опалювального сезону з 16 жовтня по 15 квітня включно. 

Саме тому розмір житлової субсидії за квітень, який буде виплачений у травні, змінився: житлову субсидію на оплату централізованого, автономного та індивідуального опалення (постачання теплової енергії, постачання та розподілу природного газу / електричної енергії для опалення)

06 Травня 2024 10:56

Уряд переорієнтовує програму «Доступні кредити 5-7-9%» на інвестиційні цілі

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку надання фінансової державної підтримки суб’єктам підприємництва, який визначає параметри програми «Доступні кредити 5-7-9%».

Зокрема було знижено максимальну суму кредитування на цілі фінансування оборотного капіталу до 5 млн гривень. Ліміти на інвестиційні цілі залишаються без змін, зокрема для підприємств переробної промисловості вони становлять 150 млн грн. Відповідне

06 Травня 2024 10:54

Медичний висновок для тих, хто хоче взяти дитину в сім’ю, стане цифровим, а сам медогляд оптимізується

Висновок про стан здоров’я, зокрема довідка від нарколога і психіатра, — обов’язковий і відповідальний етап на шляху людей, які хочуть дати родину дитині: майбутніх усиновлювачів, опікунів, прийомних батьків, патронатних вихователів.

На жаль, цей етап асоціюється — і дійсно пов’язаний — із чергами і бюрократією. Тому МОЗ, НСЗУ, Мінсоцполітики і Нацсоцслужба за ініціативи Офісу Президента та Першої леді оптимізують процес медичного огляду

06 Травня 2024 10:45

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

Цикл програм запустив Український ветеранський фонд разом з Мілітарним.

Мета проєкту — надати ветеранам платформу для обміну досвідом та ідеями, що допоможуть їм у реінтеграції до цивільного життя, а також створити місток між ветеранами й суспільством через серію глибоких інтерв'ю, освітній

05 Травня 2024 09:43

Привітання Президента України з Великоднем

Великий народе великої України!

 

Ми відзначаємо сьогодні велике свято – Воскресіння Господнє. Великдень. Великдень символізує звільнення душі людини від рабства зла й темряви. Перемогу добра й справедливості, перемогу життя над смертю.

За все це ми боремось 802 дні поспіль. 802 дні, коли воля протистоїть мороку, доблесть протидіє терору. 802 дні нашого спротиву, які можна описати словами з Євангелія від Іоанна:

03 Травня 2024 18:21

Правила безпеки у великодні дні

Цієї неділі, 5 травня, більшість християнських конфесій в Україні відзначають Великдень.

Нагадуємо усім вірянам, які планують відвідати богослужіння у храмах, про необхідність дотримуватися комендантської години. На Чернігівщині вона діє з 00:00 до 4:00.

Задля власної безпеки варто уникати значних скупчень відвідувачів у церквах під час освячення Великодніх кошиків, а також не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

03 Травня 2024 12:24

Послуги та сервіси від служби зайнятості, які допоможуть ветеранам знайти роботу

З початком вторгнення росії в Україну багато українців набули статусу учасника бойових дій. Держава ініціювала ряд спеціальних програм, спрямованих на допомогу захисникам та членам їхніх родин. Зокрема, в арсеналі служби зайнятості – низка дієвих послуг та зручних сервісів з пошуку роботи та побудови кар’єри.

База вакансій служби зайнятості містить тисячі пропозицій від роботодавців в межах країни. Щоб знайти роботу, варто звернутися до найближчого центру зайнятості,

02 Травня 2024 17:17

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

За словами в. о. начальника Управління містобудування та архітектури ОДА Сергія Курені, загалом по пошкодженому майну в області подано 4230 заяв, з них по 2149 – нараховані компенсації. Зросла і кількість

02 Травня 2024 16:51

Коштом держави у Талалаївці відновлюють ліцей. Що зроблено — перевірив голова робочої групи «Прозорість та підзвітність»

У Талалаївському ліцеї Ніжинського району з осені минулого року триває реконструкція будівлі коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії (далі – Фонд ліквідації). Заклад зазнав пошкоджень під час активної фази бойових дій в березні 2022 року. Всі роботи поділені на три черги – дах, фасад та внутрішнє опорядження приміщень з влаштуванням санвузлів. Вартість проєкту складає майже 14,7 мільйона гривень (на умовах співфінансування).

- Отримую пенсію по втраті годувальника на неповнолітню дитину. Чи буде продовжуватися виплата пенсії дитині, якщо її всиновить вітчим?

Пенсія у зв’язку із втратою годувальника призначається непрацездатним членам сім’ї померлого годувальника, які були на його утриманні (стаття 36 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”). 

Дітям пенсія у зв’язку із втратою годувальника

02 Травня 2024 10:13

Пенсіонери, які стали ВПО до 24 лютого 2022 року та НЕ пройшли фізичну ідентифікацію можуть зробити це зараз

Виплата пенсій пенсіонерам-ВПО, які не пройшли ідентифікацію, відновлюється після її проходження

До 31 березня 2024 р. для пенсіонерів, які стали внутрішньо переміщеними особами ДО 24 лютого 2022 р., тривав процес проходження фізичної ідентифікації. Це необхідно для того, щоб перевірити, чи дійсно кошти від держави отримує саме та особа, якій вони призначені. 

У березні термін виплати пенсії без проходження ідентифікації

<<<1 - 11 з 6804>>>