Головна новина липня: школа № 5 запрацює вже в  цьому році

27 липня 2020

24 липня відбулося історичне 70  засідання сесії міської ради сьомого скликання.  Депутати міської ради  прийняли рішення про прийняття з державної у комунальну власність Носівської об'єднаної територіальної громади нерухомого  майна   відповідно до статей 26, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постанови Кабінету Міністрів України від 21 вересня 1998 року № 1482 “Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності” (зі змінами), на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 898-р “Про передачу нерухомого майна у власність  Носівської  міської об’єднаної територіальної громади», депутати одностайно прийняли  рішення щодо прийняття з державної у комунальну власність Носівської міської об’єднаної територіальної громади нерухомого майна – будівлі та споруди (школа №5) по вул. Вокзальній, 115, у м. Носівка, Чернігівської обл., що розміщені на земельній ділянці площею 3,0033 га. Наступним рішенням позачергової сесії стало про створення юридичної особи Носівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №5 Носівської міської ради.
22 липня Кабінет міністрів України оприлюднив своє розпорядження щодо передачі цього об'єкта будівництва у комунальну власність Носівської ОТГ.

 Закриваючи коротке і водночас надзвичайно важливе засідання сесії, міський голова Володимир Ігнатченко подякував за підтримку та активну позицію у вирішенні цього питання  присутнім на засіданні очільнику Чернігівщини Андрію Прокопенку,  депутату обласної ради Сергію Баришовцю, а також  привітав депутатів, всіх мешканців громади з визначною подією.

 Надзвичайно довгий шлях цього закладу до  новосілля, довжиною у три десятки років.  

Звичайно, ще є  певні моменти, які треба вирішити, зокрема, і завершити облаштування прилеглої території, придбати віконні ролети,  сучасний посуд, спортивне знаряддя тощо, однак це все в процесі вирішення.

Голова ОДА Андрій Прокопенко виступаючи  перед депутатами зазначив: «Для носів чан, всієї області розпорядження Кабміну  від 22 липня стало справді історичним і надзвичайно значимим, адже в області вперше з 2012 року здається в експлуатацію нова школа І це буде ваша - Носівська №5, яка запрацює вже в цьому році».

Приміщення школи довгі роки мало статус довгобуду. Її почали зводити в далекому 1989-му. За цей час відбулися кардинальні зміни в законодавчому полі, в будівельних нормах, вимогах до облаштування навчальних закладів тощо.

З огляду на велику соціальну значимість школи для громади, прийняли принципове рішення - включити її до переліку пріоритетних об’єктів «Великого будівництва». Це дозволило зробити суттєвий ривок до завершення проєкту.

Це, дійсно, знаковий об’єкт для Носівської ОТГ. Школа №5 стане опорною. Найважливіше, що тут забезпечено кардинально нове та якісне освітнє середовище. Триповерхова будівля розрахована на 520 місць.  Загальна вартість проєкту – 57,4 мільйона гривень.

Об’єкт також включений до програми “Спроможна школа для кращих результатів”, що дозволить максимально забезпечити внутрішнє наповнення. На сьогодні, ступінь готовності будівельних робіт – 100%. Вже цього 1 вересня діти підуть до нової школи.

Безсумнівно, нова школа, в якій будуть створені  умови для отримання якісних, сучасних освітніх послуг, стане справжньою гордістю і окрасою Носівки.

Пресслужба Носівської міської ради

Переглядів:579