У Носівській ОТГ- антирекорд по COVID-19

19 серпня 2020

 

Сьогоднішня офіційна статистика МОЗ приголомшила: в Україні зафіксовано 1967 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 — це антирекорд з кількості нових хворих за добу.

19 серпня в Україні 96 403 лабораторно підтверджені випадки, з них 2144 летальні, 49 737 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 1967 нових випадків. Загалом проведено 1 335 000 тестувань методом ПЛР. Усього за добу одужало 812 пацієнтів.

Не менш серйозна ситуація із захворюванням на коронавірус спостерігається і в нашій громаді. За повідомленням головного лікаря ПСМД Олега Гордіна лише сьогодні надійшло 12 офіційних підтверджень випадків захворювання на цей небезпечний вірус. Це двоє жителів Володькової Дівиці , а десять – з Носівки. Олег Володимирович емоційно прокоментував ситуацію, що склалася із захворюванням на корона вірус на Носівщині, заклакавши жителів більш серйозно та відповідально ставитися до власного здоров’я, не ризикувати життям оточуючих.

- Я хочу наголосити, що ситуація надзвичайно серйозна, проте люди чомусь ставляться до неї абсолютно безпечно, тим самим наражаючи на небезпеку і себе, своїх рідних та оточуючих. Нарешті вже потрібно зрозуміти , що вимоги лікарів стосовно маскового режиму, дотримання дистанції, санітарних норм – це не просто слова,а це можливість убезпечити себе та своїх рідних від хвороби. З цим можна погоджуватись чи ні, однак до виконання вони обов’язкові. Ми не обговорюємо , а просто виконуємо певні вимоги, які встановлені у магазинах, інших закладах, а ось що стосується закладу охорони здоров’я, то постійно доводиться нагадувати відвідувачам про носіння маски, дотримання дистанції. Найбільше дивує, що коли робиш зауваження, обурюються, мовляв, де ті хворі. Шановні земляки! Повірте, їх багато, і кількість постійно зростає. Зауважу, що офіційна статистика ведеться виключно за результатами ПЛР-досліджень, а ще ж робляться інші види тестування, які також діагностують позитивні результати. Кажу про це, аби всі зрозуміли, що реальна картина із захворюванням на COVID-19 набагато критичніша. На сьогодні маємо хворі цілі сім’ї, є дуже серйозні стани. Окрім того, ми всі маємо зрозуміти, що медики – теж люди, на сьогодні на сімейних лікарів колосальне навантаження: щодня вони обслуговують 50-60 чоловік, це постійний контакт з хворими, щодня відправляємо матеріал на дослідження до Чернігова. До того ж під кабінетами постійні черги, хто їх має контролювати?

На сьогодні існує попередній запис, приходьте у вказаний час на прийом. Закликаю всіх вас утриматися від відвідування мед закладу без нагальної потреби, спілкуватися з сімейними лікарями в телефонному режимі. Зрозумійте, нарешті, що хвороба розповсюджується швидкими темпами, і це при тому, що на вулиці спека. З таким ставленням до карантинних обмежень з настанням холодів ситуація буде набагато гірша. Варто це усвідомлювати,- розповів телефоном Олег Гордін.

Пресслужба Носівської міської ради

Переглядів:331