Носівська п’ята  школа – відкрита!

01 вересня 2020

Перше вересня  2020 року  назавжди запам’ятається для учнівської та педагогічної спільноти, яка  стала свідками найочікуванішої події Носівки та і всієї громади. Сьогоднішнього дня чекали цілих тридцять років. Багато хто вже втратив віру, що довгобуд  у Носівці - школа №5 колись  відкриє свої двері для школярів.  Але  це сталося і сьогодні пролунав перший дзвоник для 380 школяриків  Носівки, які для здобуття освіти обрали саме цей прекрасний сучасний освітній заклад.

Шлях до сьогоднішніх урочистостей  був надзвичайно довгим, тернистим. Втім саме завдяки об’єднаним спільним зусиллям великої кількості людей вдалося втілити у життя надзвичайно важливий  проект. Відкрито сучасний  навчальний заклад, у якому створені прекрасні умови для навчання, виховання та розвитку дітей. Відкриття було  справді урочистим, яскравим, незабутнім.

 Радість історичної події з учнями, педагогами та батьками закладу прибули розділити голова обласної адміністрації Андрій Прокопенко, народний депутат України Валерій Зуб, депутат  Чернігівської обласної ради Сергій Баришовець.

Звертаючись до присутніх міський голова Володимир Ігнатченко привітав всіх з цією визначною подією,зазначивши: «Відкриття загальноосвітньої школи № 5 – це  наша спільна справа, в першу чергу  вияв справжньої турботи, уваги  до наших дітей, які відтепер зможуть навчатися у цьому прекрасному навчальному закладі! Успішна реалізація цього проекту відбулась завдяки активній позиції і прагненню великої кількості людей, які незважаючи на перепони, моменти зневіри,впевнено йшли до омріяної мети, завжди підтримували позицію  мою особисто, міської ради та мешканців громади щодо  завершення робіт на цьому об’єкті будівництва.  Завдяки розумінню та  підтримці високопосадовців обласної державної адміністрації, міністерств регіонального розвитку, освіти і науки, Кабінету міністрів,на завершення будівництва школи №5 нам вдалося залучити за 4 роки значні кошти як з фонду регіонального розвитку, так і власних. В цьому році наша школа, включена до президентської  програми «Велике будівництво». Завдячуючи цьому проекту ми наповнимо класи сучасним обладнанням, на умовах спів фінансування придбаємо шкільний автобус, стем-лаблораторію, долучимось власними коштами, аби  реалізувати всі задумані проекти у цьому закладі

Хочу також сказати, що сьогодні розділив би радість знакової події і наш земляк, народний депутат  України Валерій Давиденко, який доклав до нинішнього  відкриття великі зусилля, він мріяв, щоб у цих стінах вирувало шкільне життя, лунав дитячий сміх. Щира вдячність йому за це і світла  пам’ять!

 Для нас з вами це справді історична подія і я пишаюсь, що саме наша 5 школа стала першою в області відкритою школою за останні 8 років. Початок навчального року для кожного з нас є тим етапом, який надає нам можливість робити все для досягнення нових висот, відкриттів. Цей заклад стане новою українською школою, адже тут створені всі умови для повноцінного здобуття якісної, сучасної освіти дітками нашої громади. І я вірю,що дуже скоро школа запрацює на повну потужність».

На завершення виступу міський голова вручив в.о. директора Альоні Куїч подарунковий сертифікат на 50 тисяч грн., на розвиток закладу.

Не з порожніми руками на свято прибув і депутат обласної ради Сергій Баришовець. Він профінансував святкове оздоблення, фотозону, а також  придбав плазмовий телевізор для  молодших школярів.

Завітали з подарунками і представники Носівського ХПП та  агрохолдингу «Наташа - Агро» Олександр Федорина та Олександр Шаманський, завдяки яким у новому закладі з’явилося прекрасне сучасне  вбрання на вікнах та  в актовій залі.

Як  завжди у такі хвилюючі моменти було урочисте перерізання стрічки,щирі вітання та побажання всього найкращого.  

Начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Носівської міської ради Наталія Тонконог вручила символічного ключа від нової школи в.о. директора,подякувавши всім за підтримку, розуміння і допомогу у наближенні цієї святкової події. Наталія Василівна побажала незабутніх уроків, яскравого шкільного життя  у новому закладі.

Свято прийшло! Носівська загальноосвітня школа№5 -  відкрита!

І сьогодні тут вперше пролунав шкільний дзвоник! Нехай його чарівна мелодія стане  щасливим  оберегом успіху, перемог і високих  досягнень на  довгій, рівній, яскравій, сповненій незабутніх емоцій та неймовірних    відкриттів дорогою Країною Знань!

Пресслужба Носівської міської ради

Переглядів:1151