З 12 лютого навчальні заклади  громади - на дистанційному навчанні

11 лютого 2021

 

Відбулося засідання міської комісії ТЕБ та НС під головуванням міського голови Володимира Ігнатченка. Головне питання зібрання - ускладнення погодних умов,зокрема,  значна  кількість опадів, снігопади,  а також прогнозоване синоптиками  різке  зниження  температури.

Наразі всі відповідні  служби працюють в режимі підвищеної готовності. Про це заявили присутні на засіданні представники комунальної служби, нацполіції, рятувальники та РЕМу.

 За результатами  засідання у зв'язку з різким погіршенням погодних умов  було вирішено з 12 лютого перевести на дистанційне  навчання учнів загальноосвітніх навчальних закладів,  робота дошкільних закладів -  у звичному режимі, але батьки приймають рішення на власний розсуд, з урахуванням    попередження   переохолодження  дітей на період ускладнення погодних умов.

 Через різке похолодання пункти обігріву працюють у лікарні та ФАПах,готові до організації  такого пункту і працівники ДСНС.

Учасники засідання заслухали звіт керівника КП «Носівка-Комунальник» Олега Пустовгара стосовно ситуації з розчищення доріг  громади від снігу.  Техніка підприємства максимально задіяна,  працівники виходять на дорогу   вже кілька днів поспіль  о 3-й ночі, ввечері знову ведеться розчищення центральних доріг. Задіяна також техніка агрофірм, фермерських господарств, підприємців, які допомагають долати стихію.

Міський голова  наголосив всім присутнім щодо оперативного реагування  та забезпечення безперебійної роботи  оперативних бригад , у разі необхідності,  для  повноцінного забезпечення  всіх життєво важливих об’єктів, енергетичної безпеки на території громади.

Ще одне питання  засідання стосувалося послаблення карантинних обмежень у частині  організації заходів закладами культури.

 5 лютого було прийняте відповідне рішення Кабміну щодо  можливості організації проведення масових заходів у закладах культури з наповнюваністю глядачів  не більше, як  50% місць, з розрахунку одна особа на  5 м.кв.  На основі  цього рішення, відтепер заклади культури можуть проводити заходи, відповідно до вказаних карантинних обмежень.

Пресслужба Носівської міської ради

 

 

Переглядів:1139