З 29 березня – додаткові обмеження «червоної» зони

28 березня 2021

 Відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням міського голови  Володимира Ігнатченка. Ситуація з ростом чисельності хворих в Україні, зокрема,  і на території нашої громади  непроста. Буквально за кілька тижнів із «жовтого» рівня епідемічної небезпеки, і Носівщина, і Чернігівщина подолала сумний ривок до «червоної». Тому головним питанням,  яке обговорювалося на засіданні, було «Про виконання заходів щодо запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції на території громади»

 Відповідно до всіх офіційних документів уряду, рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 27.03.2021 року, рішення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 27.03.2021 року, постійних змін, які вносяться, зважаючи на ситуацію з розповсюдженням   хвороби, міська комісія вирішила посилити  епідемічні  обмеження та  з 00:00 годин 29 березня 2021 року забезпечити виконання заходів передбачених для «червоного» рівня епідемічної небезпеки.

 На час дії обмежень  заборонена робота закладів громадського харчування(можлива лише адресна доставка та замовлення на винос ), діяльність ринків, крім продовольчих.

Заборонене  приймання відвідувачів у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах;

проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів, відвідування закладів освіти незалежно від форми власності її здобувачами, крім здобувачів закладів дошкільної освіти, спеціальних закладів освіти та учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти.

 Заборонено перебувати  у громадських місцях  без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема, респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

Працюють продовольчі магазини, аптеки, заправки, пошта, банки ветаптеки, магазини з продажу засобів гігієни та побутової хімії, засобів зв’язку, друкованих засобів масової інформації, ветеринарних препаратів, кормів, насіння, засобів захисту рослин. Дозволена також робота  СТО те ремонту технічних засобів, діяльність, пов’язана з ремонтом комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, перукарень та салонів краси за попереднім записом; виконання робіт із збирання і заготівлі відходів; провадження діяльності з надання телекомунікаційних послуг.

Закладам охорони здоров’я не проводити  планових заходів з госпіталізації, крім визначеного переліку невідкладної допомоги.

 Комісія зобов’язала Носівське управління Держпродспоживслужби,  Відділ поліцейської діяльності №1 (м. Носівка) забезпечити здійснення контролю за виконанням обмежень, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» із змінами, в місцях можливого скупчення людей у торговельно-розважальних центрах, закладах громадського харчування, на об’єктах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, ринках, у громадському транспорті особливо у вечірній та нічний час та у вихідні дні.

 Генеральним  директорам КНП «Носівська міська лікарня імені Ф.Я. Примака» Носівської міської  ради  та КНП «Носівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Носівської міської ради Руслану Шульзі та Олегу Гордіну  взяти під особистий контроль проведення вакцинації проти COVID-19 серед осіб, віднесених до І-ІІ етапу Дорожньої карти вакцинації (медичних працівників та працівників соціальної сфери).

В разі погіршення епідемічної  ситуації генеральному директору КНП «Носівська міська лікарня імені Ф.Я. Примака» Носівської міської ради Руслану Шульзі забезпечити розширення ліжкового фонду для госпіталізації хворих на коронавірусну хворобу до рекомендованого Міністерством охорони здоров’я показника 50% від усього ліжкового фонду та забезпечити можливість надання кисневої підтримки пацієнтам на 80% ліжках зазначеного ліжкового фонду.

 Шановні земляки! Будьмо відповідальними перед собою та своїми рідними. Дотримуйтесь  рекомендацій лікарів, носіть маски, тримайтесь дистанції, не нехтуйте правилами   епідемічних обмежень. Бережіть  себе  і будьте здорові!

 Пресслужба Носівської міської ради

Протокол № 5 засідання комісії ТЕБ та НС за 27 березня .docx

Переглядів:1603