Носівська лікарня внесена у перелік закладів, які лікують COVID-19

06 квітня 2021

Вчора міністром охорони здоров’я Максимом Степановим було підписано розпорядження  про  внесення змін до переліку закладів охорони здоров’я, що визначені для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом. Перелік розширений і відтепер  у нього внесено і комунальне  некомерційне підприємство «Носівська міська лікарня імені Ф.Я.Примака» Носівської міської ради. Відтепер  в нашій  області двадцять мед закладів, які надають допомогу із стаціонарного лікування хворих на коронавірус.

  Прокоментувати ситуацію попросили заступника  міського голови Вікторію Вершняк:

  • Ситуація з кількістю хворих на коронавірус по всій Україні загалом, і на Носівщині зокрема, - надзвичайно серйозна.  Лікарні, де облаштовані відділення,  які приймали хворих на COVID-19, на сьогодні переповнені. Число хворих катастрофічно зростає, тому й було прийняте відповідне рішення. Треба розуміти, що  питань для організації повноцінного функціонування такого відділення дуже багато. Фактично воно діятиме у відремонтованому колишньому терапевтичному відділенні.  Відділення розраховане на прийом понад 50 хворих, 80% ліжкомісць, згідно з вимогами МОЗу,  мають бути забезпечені  киснем. Наразі кисневих концентраторів є половина від потрібної кількості. Однак оперативно вирішується питання їх  придбання. Носівська міська рада, Макіївська та Мринська сільські ради  фінансово долучаються до закупівлі цих необхідних апаратів.

  Відучора медперсонал разом з хворими, з підозрою на коронавірус та вже  з підтвердженим діагнозом переведені з відділення обсервації у новостворене.  Наразі там перебуває 12 пацієнтів. Люди, які потребують стаціонарного лікування, отримують  необхідну допомогу.  Це - головне.

Хочу також  наголосити, що адміністрація лікарні, міська рада докладає зусиль, аби  якомога швидше  заклад зміг укласти  договір із Національною службою здоров’я та отримати відповідне  фінансування на виконання п.6. постанови Кабміну № 331 «Про невідкладні заходи щодо забезпечення державних фінансових гарантій медичного обслуговування пацієнтів з гострою респіраторною хворобою, спричиненою коронавірусом, та належної оплати праці медичних та інших працівників, які надають допомогу таким пацієнтам».

 Не хочу заспокоювати, бо ситуація  дійсно дуже серйозна, але закликаю всіх з розумінням поставитися до роботи медиків,  а найголовніше -  з відповідальністю до свого здоров’я і здоров’я ваших рідних. У світі ще не винайшли ефективнішого способу вберегтися від цієї недуги, як дотримання санітарних норм та обмежень у відвідуванні громадських місць. Кожен з нас це має усвідомити і  відповідно реагувати. На  жаль, це розуміють лише ті,в кого була боротьба з цією підступною хворобою. І добре, якщо перемогла людина. На жаль, у нас збільшується кількість осіб, яких недуга перемогла, і це не завжди люди старшого віку, вірус набагато «помолодшав» за цей рік.   Отож, бережіть себе та своїх рідних,не хворійте!

 Пресслужба Носівської міської ради

Переглядів:976