Звернення Носівського міського голови

07 квітня 2021

Шановні жителі Носівської громади!
 Минуло трохи більше року з часу, коли  весь світ почав боротьбу із страшною недугою - COVID-19.  Для нашого Носівського краю ця боротьба виявилася запеклою, із втратами. З початку пандемії 1239 громадян захворіло, це ті, хто мав підтверджений діагноз, розуміємо, що якийсь відсоток пройшов поза офіційними показниками. На сьогодні маємо 30 втрачених життів  наших земляків. На сьогодні ми всі знаємо, яких масштабів набирає це захворювання. Ще недавно нам здавалася гранично критичною цифра у півтори-дві тисячі нових хворих за добу, вже маємо подоланий рубіж у 20 тисяч хворих за добу, фіксується більше 400 смертей щодня. Це щодня зникає такий населений пункт, як у нашій громаді Іржавець, Дослідне, Козари. 
Ми всі нарешті маємо зрозуміти, що ця хвороба не обирає: у свій полон може взяти будь кого, незалежно від віку, становища. Тому у великій мірі відповідальність лежить на кожному з нас. Як би  не було незручно, некомфортно, ми змушені навчитись жити у нових карантинних умовах, де маска, рукавички, обмеження контактів- поки що життєвонеобхідна норма.
Наближаються великі християнські свята: сьогодні -  Благовіщення, передвеликодні  дні та  Великдень, поминальні дні.
Закликаю всіх священнослужителів посилити заходи протиепідемічної безпеки в храмах, підприємців, працівників державних установ та організацій переконувати  вірян, покупців та відвідувачів  дотримуватися соціальної дистанції, проводити дезінфекцію, одягати маски під час перебування у громадських місцях та на вулиці.. 
Міська влада не впливає на діяльність церкви,  не встановлює режим  храмів, але звертаюся до всіх вас бути мудрими у прийнятті рішень щодо відвідування церков та інших громадських  місць.  Утримайтесь без нагальної потреби від походів у магазини, на ринки, у місця скупчення людей. Давайте станемо свідомі того, що від кожного з нас залежить здоров’я  наше та  оточуючих людей.
Такі обмеження є випробуванням для нас усіх, але ми  маємо їх пройти, не нехтуючи, а дотримуючись всіх рекомендацій лікарів, ми не можемо і не маємо права   ризикувати життям один одного. Бережіть себе і не хворійте!
З повагою Володимир ІГНАТЧЕНКО,
Носівський міський голова
Переглядів:1840