Разом робимо нашу громаду кращою

15 квітня 2021

Весна - традиційно час прибирання та наведення ладу всюди, не лише на власних подвір’ях, а й на вулиці, мікрорайоні, в селі. Беззаперечно, що люди гуртуються навколо такої ініціативи, усвідомлюючи, що краса та впорядкованість навколо починається з кожного з нас, і нашого ставлення до природи, до всього, що нас оточує. Виявляється, можна не чекати визначених дат у проведенні прибирання та екологічних толок, просто є люди, які вирішують для себе: це треба зробити, аби було добре для всіх, і роблять, не розраховуючи на подяку, адже вони це роблять за покликом серця.
У кожному старостинському окрузі, у селі, на вулиці є такі небайдужі до краси, чистоти люди. І це насправді добре, що поодинці чи гуртуючись вони роблять добрі справи для всіх.
Скажімо, давно потребувала заміни автобусна зупинка в Козарах. Староста Тетяна Бруй звернулася з таким проханням до орендарів земель - агрофірми «Маяк», які підтримали цю ініціативу і виготовили та встановили в центрі Козар новеньку зупинку. А працівники школи попередньо навели лад на прилеглій території. Вийшло і справді гарно.
Живе у Козарах чоловік - Валентин Потебня, який щороку, не чекаючи запрошень постійно наводить лад на кладовищі, вирубуючи поросль. Вже всі жителі цього села знають: він виконає цю роботу неодмінно: вчасно, якісно.
А в Іржавці місцева жителька Світлана Плечиста створила квітник і сад на колишньому смітнику, куди звозили непотріб роками. Вона не чекала і не організовувала толоку, а просто навела на чималій території лад, висадила молоді деревця, які щовесни зеленіють і радують око, а між ними з першими променями весняного сонечка, замайоріли крокуси.
Ще один небайдужий житель Іржавця Олег Контурко на занедбаній сільській території кілька років тому висадив вічнозелені красуні. Лиш погляньте, якими вони стали нині.
Зараз справді непросте життя, тільки коли всі ми прагнемо бачити хороше, його більшає навколо, воног множиться. Давайте разом створювати красу і чистоту навколо. Це – надихає!
Пресслужба Носівської міської ради
 
 
 
 
 
 
 
Переглядів:652