З травня  субсидії призначаються по – новому

17 травня 2021

Уряд постановою від 14.04.2021 №  420 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» вніс зміни до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 (далі - Положення), які направлені на посилення адресності надання житлових субсидій.

З 01 ТРАВНЯ 2021 року призначення житлової субсидії на неопалювальний та наступні періоди буде здійснюватися лише після подання нових заяв про призначення та надання житлової субсидії та декларації про доходи і витрати осіб, зареєстрованих за домогосподарством.

Звернутися за оформленням субсидії можна одним із таких способів:

- через уповноважених осіб територіальних громад (у тому числі старостати) та ЦНАПи;

- безпосередньо до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій, виконавчих органів міських рад;

- заповнені бланки можна надіслати поштою на адресу органу соціального захисту населення;

- через електронний сервіс, який розміщено на офіційному веб-сайт Мінсоцполітики  https://www.msp.gov.ua .

Відділ соціального захисту населення Носівської міської ради з метою дотримання карантинних обмежень пропонує для оформлення житлової субсидії попередньо записатись у телефонному режимі. Телефони для звернень:

Носівська міська рада–тел. 068-459-02-91;

Володьководівицький старостат –тел. 067-461-29-42;

Тертишницький старостат – тел. 097-655-45-70;

Держанівський старостат– тел. 097-825-25-97.

Жителі сіл територіальної громади мають можливість подати заяву з необхідними документами для оформлення субсидії за місцем проживання до старостатів, а саме:

– жителі сіл Володькова Дівиця, Дослідне, Кобилещина,Коробчине, Криниця,Ставок,Сулак за адресою: с. Володькова Дівиця, вул. Центральна, 29 (приміщення старостинського округу);

– жителі сіл Козари, Іржавець, Андріївка за адресою: с. Козари, вул. Незалежності, 57-в (приміщення будинку культури);

– жителі сіл Тертишники, Яблунівка, Ясна Зірка за адресою: с. Тертишники, вул. Механізаторів,2 (приміщення старостинського округу);

– жителі сілДержанівка, Адамівка, Ведмедівка за адресою: с. Держанівка, вул. Л.Українки,4-а (приміщення старостинського округу).

Мешканці міської територіальної громади, які бажають переоформити субсидію, мають прийти з необхідними документами відповідно до визначеної дати та часу прийому (орієнтовний перелік документів наведено нижче), а також дотримуватися усіх протиепідемічних рекомендацій.

Для призначення житлової субсидії громадянин, особа якого посвідчується паспортом або іншим документом, подає за зареєстрованим місцем проживання (орендарі, внутрішньопереміщені особи – за фактичним місцем проживання):

– заяву;

–декларацію про доходи і витрати осіб, як ізвернулися за призначенням житлової субсидії, за формою, встановленою Мінсоцполітики(далі– декларація);

– довідки про доходи – у разі зазначення в декларації доходів, інформація про яківідсутня у Державній податковій службі, Пенсійному фонді України, фондах соціального страхування тощо і відповідно до законодавства не може бути отримана за запитом структурного підрозділу з питань соціального захисту населення. У разі неможливості підтвердити такі доходи довідкою до декларації додається письмове пояснення із зазначенням їх розміру;

– копію договору про реструктуризацію заборгованості з оплати житлово-комунальнихпослуг (у разінаявності);

– договірнаймання (оренди) житла (у разінаявності);

– довідку про склад зареєстрованих у житловому приміщенні;

– реквізити відкритого банківського рахунку.

Бланки Заяви та Декларації можна роздрукувати з офіційного веб-сайту Мінсоцполітики https://www.msp.gov.ua/news/16214.html

Громадянин, який звернувся за призначенням житлової субсидії, має право надавати додаткові документи, що не передбачені Положенням про порядок призначення житлових субсидій, але необхідні для прийняття об’єктивного рішення.

Що стосується призначення субсидії на підставі рішень комісій, утворених органами місцевої влади та органами місцевого самоврядування, то з урахуванням внесених змін, понад 98 % випадків, що раніше розглядалися комісіями, відтепер будуть призначатися органами соціального захисту населення самостійно на підставі наданих громадянами документів.

Таким чином, усім цим домогосподарствам, які отримували субсидію за рішенням зазначених комісій, субсидія буде призначена на наступний період безпосередньо органами соціального захисту населення. При  цьому строк розгляду документів у таких випадках скорочується втричі з 30 до 10 днів.

 

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ!!!

З метою уникнення утворення черг, на підставі документів, поданих протягом УСІХ 5 місяців неопалювального періоду, тобто, у травні – вересні 2021 року, житлова субсидія ВСІМ домогосподарствам буде призначена з травня 2021 року.

Просимо усіх хто потребує підтримки держави, не піддаватися панічним настроям, не створювати масових скупчень, адже житлова субсидія особам, які звернулися за її призначенням у будь-який місяць з травня до вересня 2021 р., буде нарахована починаючи з травня 2021 року.

Заява-2021.doc

Декларація-2021.doc

Переглядів:841