Усі – на вакцинацію!

03 серпня 2021

На апаратній нараді яка проходила під головуванням міського голови Володимира Ігнатченка за участю керівників структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради  розглядалися питання відзначення 30-ї річниці Незалежності України, Дня Прапора,  підготовки до опалювального періоду, початку навчального року та завершення ремонтних робіт, завезення дров  у закладах загальної середньої та дошкільної  освіти.

Головною темою сьогоднішньої  апаратної  наради була  вакцинація населення.  

Присутній на нараді головний лікар ПМСД Олег Гордін повідомив,  що наразі на території колишнього Носівського району працює 5 пунктів щеплення(в кожній амбулаторії  в селах та в Носівці), а також Центр вакцинації, який віднедавна запрацював   у міському  будинку культури.

 На сьогодні первинна ланка медицини нашої громади має три мобільні бригади, у складі лікаря та двох медсестер, які пройшли відповідне навчання.  До речі, загалом, по області  організовано 11 таких мобільних бригад,  дві –  наші. Дві мобільні бригади наразі працюють по всій області, проводять  щеплення  всіх бажаючих. Якщо виникне така потреба, переважно це велика кількість бажаючих отримати щеплення, запевнив Олег Гордін, медики готові підключити й третю мобільну бригаду, а також працювати не лише у робочі, а й у вихідні дні.

 Наразі нашими мобільними бригадами щеплено 1894 особи, зокрема, бригада лікаря Дмитра Скрипи вакцинувала 882 особи., в тому числі і 60 чоловік у Центрі вакцинації в Носівці.

 До речі, Центр вакцинації проводитиме щеплення громадян  за попереднім записом один раз на тиждень –щосереди. Якщо буде потреба, додатково буде визначений час.

 Головний лікар ПМСД наголосив, що вакцини вистачає, і бригади готові виїзджати безпосередньо у колективи, на підприємства та в організації, старостати за умови відповідної кількості бажаючих, кратні дозам вакцини, але не менше 30-50 чоловік.  У Центрі вакцинації щеплення здійснюватиметься або  Pfizer  ( 6 доз в ампулі), або    Moderna ( 15 доз.), в залежності від наявності. Вакцина CoronaVac є в достатній кількості   у всіх амбулаторіях і кожен бажаючий, звернувшись до свого сімейного лікаря, може відразу отримати щеплення, без попереднього запису, оскільки саме ця вакцина є однодозною(1 доза в одній ампулі).

 Крім того на нараді  озвучена інформація щодо обмежень для невакцинованих громадян.

МОЗ вже анонсував, що в разі погіршення епідеміологічної ситуації працюватимуть школи, де вакциновано не менше 80% вчителів.

Ніхто  не говорить про обов'язкову вакцинацію, ніхто не має права змушувати людину робити цю процедуру. Але цілком справедливо вимагати, щоб роботу, яка передбачає контакт з великою кількістю людей, виконували вакциновані співробітники.  Вакцинація відкрита для всіх бажаючих,  в Україні достатньо вакцин для імунізації. Кожен може вирішити для себе, яку обрати.

  • Я і мої рідні  пройшли щеплення трьома різними видами вакцини, і кожен її переніс без погіршення самопочуття. Тобто це говорить лише про одне, що кожна з вакцин безпечна і не варто зволікати, адже попереду осінь, і новий штам коронавірусу, який експерти вважаю найважчим    у перебігу для організму людини. Вважаю, що  кожен має бути свідомим, що вакцинація – єдиний  дієвий спосіб  вберегтися та перенести хворобу у  більш легкій формі,  – наголосив Володимир Ігнатченко, коментуючи виступ Олега Гордіна.

 На нараді було дано доручення всім  старостам,керівникам структурних підрозділів міської ради провести роз’яснювальну роботу серед  жителів старостинських округів, освітянських  колективів та  працівників  закладів культури,  охорони здоров’я  щодо активізації  вакцинації. Адже це не забаганка – це вимога часу та епідемічної ситуації, адже вона, на жаль, вже починає  гіршати. Якийсь час, на території громади не фіксували хворих на  COVID-19, днями вже є 5.

 Якихось протипоказань  щодо вакцинації  немає, хіба що алергічна реакція чи вік(поки щеплення проводять лише з 18 років).

Записатися на щеплення можна всім бажаючим, старшим 18 років, звернувшись безпосередньо  у центр вакцинації або за телефоном : 097 421 90 22.  Також здійснюється попередній запис у  відділі соціального захисту населення  Носівської міської ради (каб.1).

 По старостинських округах жителі можуть звернутися  у приміщення  старостатів або  безпосередньо до старост за телефонами:

(097) 825-25-97 – Любов Омельяненко (Держанівський старостат),

 (097) 835-09-90 – Тетяна Бруй (Козарський старостат),

(067) 461 - 29- 42  - Олександр Гаврилко (Володьководівицький старостат),

 (097) 655-45-70 (Оксана Рибаченко).

 У день вакцинації при собі мати паспорт та декларацію, укладену з лікарем.

Пресслужба Носівської міської ради

 

Переглядів:1805