Мати – героїня  – з Володькової Дівиці

06 серпня 2021

 

 

Почесного звання,високу  державну нагороду за народження та виховання п’ятьох дітей удостоєна наша землячка, жителька с. Володькова Дівиця Марія Ігнатченко. Урочисте вшанування цієї жінки, вручення нагороди, подарунку та квітів   відбулося  на святкуванні Дня села Володькова Дівиця.  Це  - найвища нагорода жінкам за їхній життєвий та материнський подвиг. Втім Марія Михайлівна  вже  одержувала «Медаль Материнства».

        Марія Михайлівна  корінна дівичанка, гарна господиня, роботяща, порядна, добра, привітна жінка. Разом з чоловіком Олександром Григоровичем виховали справжніми людьми своїх п’ятьох дітей, дочекалися шести  онуків, одну правнучку.  

 Родина Ігнатченків – не лише велика, а й дружна, любляча. Безперечно, що найбільша заслуга у тому  батьків, матусі - берегині родинного вогнища, яка  живе  дітьми і заради дітей.

 Незважаючи на те, що четверо з п’яти дітей живуть окремо, всі часто збираються у батьків. І то найбільше  щастя, адже мама клопочеться, лаштує великій стіл,  готує улюблену всіма запашну капусту, як називають цю традиційну першу страву у селі, надзвичайно смачні голубці, налисники. Хіба може бути щось смачніше, ніж приготоване маминими руками, присмачене любов’ю, ніжністю, турботою?

Життя промайнуло,  вже зігнуло матусю, прикувало до ліжка батька, але від того не зміліла любов дітей та онуків, а для батьків - це найголовніша мотивація жити і радіти кожному дню, коли поруч найдорожчі.

 Адже  подружжя достойно прожило своє життя, зажили поваги серед односельців, шанували  Ігнатченків і  на роботі, обоє працювали в тодішньому колгоспі імені Куйбишева. А тепер - шануються і з людьми, і з дітьми та онуками.

 Заслужена нагорода. І нехай ще довго довго ця велика родина, народжена Марією Михайлівною та Олександром Григоровичем почуватиметься під надійним захистом своїх ангелів-охоронців - батьків!

Пресслужба Носівської міської ради

       

 

 

Переглядів:721