Оперативна  інформація щодо захворюваності  на COVID-19 та вакцинації населення

31 серпня 2021

Як би нам не хотілося повідомляти про  позитивну динаміку  із кількістю хворих на цю небезпечну хворобу,  статистика -  річ уперта, і вона, на жаль,  змушує непокоїтися.  Якийсь період Носівщина входила у перелік тих регіонів, де не було зафіксовано жодного випадку захворюваності  впродовж місяця. Але, на жаль,  нині змушені констатувати: вірус знову повертається.  Звичайно, поки що не в тих  масштабах, як було взимку та весною, проте можемо говорити про ще одну його небезпечну ознаку: він суттєво «помолодів».   Він вражає більше молоді та людей працездатного віку, хоча хворіють і люди пенсійного віку. Це дуже небезпечна тенденція, враховуючи, що молоді люди мають вищий імунітет та здатність переносити хвороби у легшій формі. Що тоді  говорити про людей старшого віку.

 Офіційна статистика на сьогодні така:

Станом на 28 серпня з початку пандемії підтверджених діагнозів інфікованих на COVID-19  - 1628  осіб (842 – у цьому році) , 1566 пацієнтів одужали; 17  перебуває на амбулаторному лікуванні.

Зафіксовано 45 летальних випадків (23- в цьому році). Протягом серпня  зафіксовано  20 нових  випадків захворювання.

Попри всі коментарі скептиків, опираємося на  думку та твердження фахових експертів у медичній галузі: на сьогодні не існує іншого більш дієвого способу вберегтися від  хвороби, як вакцинація. Головне завдання для всіх нас і кожного жителя громади, України усвідомити: ми маємо виробити колективний імунітет. Поки цього не буде зроблено, ситуація лише погіршуватиметься, враховуючи, що попереду осінь і зима. Згадайте, якими вони були минулого року, коли за добу кількість хворих зростала в тисячі, а летальних випадків -  досягала кількох сотень.

 Ситуація з вакцинацією  у нас не дуже втішна, хоча   створені всі умови для безпечного щеплення всіх бажаючих якісною вакциною.  Медики готові працювати у  колективах, найменших селах,аби лише були бажаючі.

Для реалізації вакцинації населення проти COVID-19 у Носівському районі було створено 5 тимчасових пунктів щеплення на базі амбулаторій загальної практики сімейної медицини, працює центр масової вакцинації проти гострої респіраторної хвороби COVID-19.

 Працює дві мобільні бригади на базі КНП «Носівський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Носівської міської ради, медичними працівниками яких зроблено 3240 щеплень, з яких 1 доза –2042 особи та 2 доза – 1198 осіб.  Наразі щеплено 14,64% від загальної кількості населення.

 Пресслужба Носівської міської ради

 

 

 

Переглядів:264