Гартаначка – улюблена страва носівчан

11 вересня 2021

В рамках святкування Дня міста та 5- ї річниці утворення Носівської територіальної громади вже втретє проходив конкурс «Гартаначка – улюблена страва носівчан» на найсмачніше приготування та найкращу презентацію цієї традиційної страви. Щороку кількість учасників зростає, і цьогорічпозмагатися у своїх кулінарних здібностях зареєструвалося одинадцять учасників,реально ж варили гартаначку та всіляки смаколики у своїх імпровізованих садибах десять учасників: клуб майстринь «Руно», Козарський, Тертишницький, Володьководівицький, Держанівський старостати ГО «Носівська активна молодь», Плосківський будинок культури (Мринська громада)носів чани Анатолій Веременко та Віталій Ігнатенко, Вікторія Малинко та Валентина Дигал (с. Козари).
Всі учасники дуже старалися, готували і на місці запашку гартаначку, кожен за своїм рецептом, різноманітні смаколики привозили з дому, аби оформити якнайкраще свою презентацію і вибороти перемогу.
Найкраще це вдалося у колективу Плосківського будинку культури(3 місце і подарунок - садж), другою стала носівчанка Вікторія Малинко, яка отримала в подарунок казан для приготування страв на вогні і перемогли, до речі, вже вдруге – Володьководівицький старостат. Їм дістався відпочинковий набір із столика та стільців. Призи за найкраще оформлення садиби отримали також учасники клубу «Руно» та Козарський старостат. Крім того всі учасники одержали мотивувальні призи - кошики з приправами. А ще море вдячних слів на адресу кухарів та кухарочок від всіх носів чан, які залюбки смакували гартаначкою, і власне визначали найкраще приготовлену та презентовану страву
Впродовж конкурсу на сцені, розташованій на березі Носівочки дарували свої пісні вокальні колективи сільських будинків культури громади та гостей.
Організаційні приготування з проведення та власне визначення переможців конкурсу взяли на себе працівники територіального центру відділу соціального захисту населення.
Пресслужба Носівської міської ради
 
 
 
 
Переглядів:703