Захист  від COVID-19 – дотримання обмежень та вакцинація

21 вересня 2021

Четверта хвиля ковіду підступає все ближче, на жаль. І цифри говорять самі за себе. Станом на 20 вересня у нашій громаді  загалом захворіло 1680 чоловік,894- у цьому році. Варто зазначити, що 43 людини, які зараз лікуються, захворіли у  вересні. Лікарі констатують , що почали хворіти діти: за серпень-3, у вересні також вже 3, причому серед хворих дитина 3 місці, 2 рочки. Загалом з 58 випадків захворювання серед дітей, в результаті проведеного лікування-дітки всі  одужують. Натомість серед  дорослих лікарі фіксують летальні випадки, їх з початку пандемії - 45, 23- у цьому році,  останній летальний випадок через COVID-19  у нашій громаді стався у серпні нинішнього року.

 Викликає занепокоєння і зростання кількості хворих на ГРВІ. Зокрема,росте число хворих дітей, віком  від 5 до 17 років. В порівнянні з минулим тижнем, їх  кількість зросла у 2,3 рази!

Така ситуація має змусити всіх подбати про свою безпеку, бо маємо таку реальність.

Щодня кількість хворих збільшується по всій країні. Зокрема, на Чернігівщині за минулий тиждень зафіксовано понад 350 випадків інфікування. На госпіталізації перебуває більше 200 хворих.

Єдиний спосіб уникнути тяжких наслідків від ковіду - вакцинація. Адже за інформацією  місцевих медиків з усієї кількості хворих-  невакциновані, лише одна людина була вакцинована першою дозою і захворіла у той момент, коли  ще не виробився в організмі імунітет.  Тобто це означає, що вакцини працюють.

На Носівщині вакциновано лише 4378 осіб, що  складає  лише 20% від загальної кількості населення. Звісно, цього недостатньо для формування колективного імунітету.  Це мають всі розуміти і відповідально ставитися до власного здоров’я та здоров’я своїх близьких!

 Пресслужба Носівської міської ради

 

Переглядів:604