До Всесвітнього Дня дитини

19 листопада 2021

          20 листопада людство святкує Всесвітній день дитини, як день світового братерства і взаєморозуміння дітей. Саме у цей день Асамблея прийняла в 1959 році Декларацію прав дитини, а в 1989 році − Конвенцію про права дитини. Всесвітній день дитини започаткували в середині минулого століття, а саме в 1954-му році, коли Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй затвердила свою резолюцію № 836 (IX), рекомендувавши всім країнам відзначати цей день, починаючи з 1956-го року.

           Спочатку дата святкування Дня дитини рекомендувалася виключно на розсуд кожної держави, яка вважала необхідним відзначати цей день. Так виник Міжнародний день захисту дітей, який відзначається 1-го червня. Пізніше, 20-го листопада 1959-го року було прийнято "Декларацію прав дитини". Потім, в 1989-му році, також 20-го листопада, всесвітнім співтовариством була прийнята "Конвенція прав дитини" та питання єдиної для всіх дати святкування цього дня було вирішено само собою. Тепер в офіційних документах ООН фігурує саме ця дата.

           Підписавши Конвенцію ООН про права дитини, Україна взяла на себе ряд зобов’язань із поліпшення добробуту дітей. І за час існування нашої держави було сформовано основне законодавче поле, яке захищає та забезпечує права дитини.

        Якою б розумною і талановитою не була дитина, вона все ж потребує опіки, уваги, турботи, любові, захисту і постійної підтримки дорослих. Ми –  люди і зовсім нелюдяно відмовляти нашим дітям у всьому цьому, особливо враховуючи ті реалії, які вперто супроводжують нас у нашому непростому світі.  

 

У Всесвітній день дитини ми приєднуємося до цієї славної дати і вітаємо всіх наших дітей і тих, хто своєю працею і  наполегливістю зміцнює благополуччя підростаючого покоління, сприяє розвитку здорових стосунків і взаєморозуміння в цьому юному середовищі!

 

    Служба у справах дітей

 

 

Переглядів:364