Оперативна інформація по кількості хворих на COVID-19

23 листопада 2021

 За повідомленням медиків, протягом сорок шостого тижня захворіло 60 осіб, що на 37% менше, ніж попереднього тижня.   У розрізі громад Носівщини: Носівська – 50 осіб, по 5  хворих зафіксовано у  Мринській та Макіївській ТГ.

Навіть зважаючи на цю інформацію,  радіти особливо нічому. Адже, станом на 23 листопада на  стаціонарному лікуванні в ковідному відділенні Носівської міської лікарні перебуває 20 пацієнтів: усі хворі на пневмонію, на кисневій підтримці перебуває  12,  у тяжкому стані – 7.  Варто зазначити, щоденно кількість хворих, що перебувають на стаціонарному лікуванні коливається від 20 до 25 осіб, на кисневій підтримці - 10-15, у тяжкому стані – 8-12 хворих(аналізуючи  щоденні повідомлення лікарів вторинної ланки медицини). Тобто насправді ситуація непроста і дуже серйозна. Продовжують  хворіти діти. За останній тиждень їх захворіло 5 осіб, 1- медпрацівник. Одна особа померла. Пацієнтці було 73 роки, не вакцинована.

 Центр первинної медико-санітарної медицини повідомляє, на сьогодні  після звернень до сімейних лікарів виявлено  76 ГРВІ, в тому числі серед дітей 23, 11 хворих на  пневмонію. Було відправлено  73 зразки на ПЛР – дослідження.     

 Щодо вакцинації. На сьогодні щеплення отримало 50,68% дорослого населення нашої громади Зокрема,33,13% - першою  дозою, і 17,56% - другою. Загалом щеплено 11218 осіб. Вакцина є в наявності, люди можуть обирати. Щеплення можна зробити у зручний день і час або в лікарській амбулаторії, або  в Центрі вакцинації.

Маємо бути свідомими, що лише вакцинація допоможе у боротьбі з COVID-19. Адже відсоток хворих серед вакцинованих - мізерний, перебіг хвороби-легкий. Тому обирати, звісно, кожному, але щеплення - це шанс не лише не захворіти, а й вижити.

 Будьте здорові, бережіть себе та своїх рідних!

 Пресслужба Носівської міської ради

Переглядів:688