Об’єднавши зусилля -  матимемо найкращий в області стадіон

30 листопада 2021

На стадіоні ДЮСШ  Носівської міської ради  роботи з реалізації проекту капітального ремонту бігових доріжок, що увійшли  до програми "Велике будівництво" цього року та глядацьких трибун стадіону перейшли  у фінальну чергу.

Наразі підрядна організація працює над  виконанням підготовчих робіт для встановлення  сидінь на глядацьких трибунах.  Вони будуть виготовлені  також відповідно до встановлених стандартів. Ще потрібно встановити огорожу по всьому периметру стадіону, завершити роботу з облаштування поля та прилеглої території згідно з проектом.

Підрядна організація виконала демонтажні роботи асфальтового покриття, яке замінили на нове, а вже потім бігові доріжки ДЮСШ вкрили сучасним  сертифікованим покриттям для спортсменів.

Зроблено також  капітальний ремонт секторів для стрибків у довжину та висоту, облаштували сектор стрибків з жердиною, сектор  для метання списа, диску та молота,  сектору штовхання ядра, а також для проведення змагань з бігу з перешкодами.

Кошторисна вартість проєкту складає понад 8,5 млн грн. З них близько 6 млн. грн профінансовано  Державним фондом регіонального розвитку, рештою суми допомогли депутати.

 Це справді  кропітка праця, зусилля людей з міської ради, відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту, за суттєвої   підтримки народних депутатів: нашого земляка Бориса Приходька та Валерія Зуба, розуміння та допомоги обласного керівництва. Спільними зусиллями нам вдалося зробити дійсно важливу і потрібну справу, результат якої справді радує, адже все це - для наших дітей, для всіх бажаючих, хто прагне дружити зі спортом. Тепер це дозволить займатись різними видами легкої атлетики на професійному рівні, адже такого рівня стадіону немає ніде вна Чернігівщині, крім Носівки. – зазначив міський голова Володимир Ігнатченко.

Абсолютно нові 400-метрові  бігові доріжки прокладені згідно з відповідними стандартами, які після сертифікації дозволять у Носівці проводити змагання обласного та  всеукраїнського рівня. Звичайно, для цього ще потрібно додати певний спортивний інвентар. Нові глядацькі трибуни та сучасна огорожа – результат  викликає захоплення і вдячність всім виконавцям, які так відповідально поставилися до виконання зобов’язань. – наголосила начальник відділу  освіти, сім’ї, молоді та спорту міської ради  Наталія Тонконог.

Директор ДЮСШ Микола Тертишник провівши ознайомчу екскурсію оновленим стадіоном,  висловив занепокоєння ставленням  відвідувачів до того, що зроблено на  ДЮСШ. Адже треба всім усвідомити, що це все - для дітей, для людей, отож його треба не лише експлуатувати за призначенням, а й навчитися берегти. Скажімо, на бігових доріжках  можна ходити  чи бігати виключно у спортивному взутті, не на скейтах, роликах чи велосипедах. До того ж всім небайдужим, хто дійсно вболіває за розвиток спорту у громаді і в місті зокрема,   роботи  на спорткомплексі вистачає. Наразі  працівники закладу займаються встановленням спортивного майданчика, який частково був демонтований, тому всі бажаючі  можуть долучитися, аби допомогти.  

Пресслужба Носівської міської ради

 

 

Переглядів:1668