5 грудня – Міжнародний день волонтера

03 грудня 2021

П’ятого грудня  Україна та світ відзначають Міжнародний день волонтера. Свято було засновано ще у 1985 році за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН.

Волонтерство закладено в генетичному коді українців. Багата традиціями культура нашого народу завжди давала настанови щодо способу життя в українському суспільстві, звичаї ставали законами, якими керувались люди щодня. Одним з них було побратимство – духовне споріднення та взаємодопомога, що забезпечувало допомогу в скрутну годину.

Найбільш потужний сплеск українського волонтерства відбувся у 2014 році, саме революція Гідності дала поштовх розвитку волонтерського руху в нинішній Україні. Люди жертвували усім: часом, грішми, часто здоров’ям і життям. Величезний тягар турбот винесли на собі волонтери у війні з російським окупантом. Волонтери добровольцями йшли на фронт, збирали допомогу, везли на передову все, що могли, починаючи зі шкарпеток і закінчуючи тепловізорами, приймали біженців, здавали кров пораненим, знаходили потрібні ліки, плели маскувальні сітки й готували вареники та борщові набори.

Носівщина пишається, що має  волонтерів, причому про їхню кількість можемо впевнено говорити: їх сотні, а може й тисячі. Адже коли наші захисники, що відстоюють мир і незалежність нашої держави потребували допомоги, відгукувалися дуже і дуже багато небайдужих, незалежно від віку, адже серед волонтерів багато учнівської молоді.

Сучасна історія боротьби за незалежність України доводить усім, що волонтерство – це стовідсотково покликання, прагнення щирої і високодуховної людини зробити світ кращим, допомогти кожному, хто потребує захисту і підтримки. Це потужний громадський рух, неймовірний імпульс високого добра, найшляхетніша людська діяльність.

 Сьогодні у переддень свята Носівський міський голова Володимир Ігнатченко  разом з начальником Четвертого  відділу Ніжинського РТЦК та СП Миколою Гуменом зустрілися з волонтерами Носівщини,вручили спільні  нагороди, подякували  присутнім за таку важливу життєву позицію:бути добровільними помічниками тим, хто цього потребує найбільше. Звертаючись до присутніх міський голова сказав:

  • Дорогі волонтери, прийміть щиру вдячність за вашу працю, за сміливість, наполегливість, за вміння розпізнати потреби людей і вчасно допомогти, за ваші палкі серця, що зігрівають людські душі. Нехай ваше добро повертається до вас сторицею! Здоров’я вам, сил, невичерпної енергії, однодумців і людської вдячності!

 Почесні відзнаки вручили юним волонтерам - учасникам громадської організації «Носівська активна молодь»:Богдану Гуленку,Анастасії Москалець, Каті Мельник, Артуру Ковтуну, Лілії Кравець, та їхньому керівнику Ірині Багіній а також волонтерам Юрію Коріньку, Тетяні Зезюлькіній та Людмилі Кравченко.

Пресслужба Носівської міської ради

 

 

Переглядів:1365