Садочок, де оселилася казка

16 грудня 2021

В  приміщенні Володьководівицької школи останніми роками відбувається реконструкція,  де щоразу,  реалізовуючи  черговий проект,  з’являються  нові локації, де все настільки гарно, що навіть дорослим, яким випадає нагода тут побувати, мимоволі хочеться повернутися у дитинство.

Звісно, у садочках та навчальних закладах, які будувалися  у минулому столітті, не було навіть і приблизно таких умов, які створені зараз, адже всі ці об’єкти, як правило з’являлися у населених пунктах завдяки тодішнім агроформуванням та безпосередньо колективам працівників, будували за однотипними проектами, які існували на той час. Та й вимоги до подібних об’єктів  суттєво змінилися.  Звісно, добре, що вони створювалися, і як би там не було, у тих стінах виросли цілі покоління,і на сьогодні продовжують здобувати дошкільну, шкільну освіту. Звичайно, кожен заклад нашої громади потребує капітального ремонту, адже впродовж багатьох десятиліть експлуатації по великому рахунку був лише косметичний ремонт, який не вирішував загальної проблеми. Зрештою, отримавши у спадок після реформи децентралізації не лише заклади освіти, а й усі заклади соціальної сфери у плачевному стані, міська рада опинилася у непростому становищі, враховуючи ще й те, що фінансування  з кожним роком зменшується.  Однак саме освітня галузь залишається у пріоритеті фінансування міського бюджету. І справді радісно, що в нашій громаді з кожним роком більшає закладів освіти, які  оновлюються, осучаснюються, у яких діти мають можливість виховуватися та навчатися у якісно нових умовах.   Оскільки все і відразу охопити неможливо, намагаємося реалізовувати  та проекти, які потребують оперативного вирішення.  Один з них реалізовано в цьому році у дошкіллі: зроблено капітальний ремонт частини приміщення Володьководівицької ЗОШ, де облаштовано дві групи садочка. Довгий час у найбільшому селі нашої громади  питання дошкільного виховання ніяк не вирішувалося, адже приміщення садочка, який наразі працює у Володьковій Дівиці, не дозволяло збільшити кількість груп. Тому було прийняте рішення про виготовлення проекту  щодо капітального ремонту частини приміщення навчального закладу для облаштування у ньому  двох груп дошкільного закладу. У 2018 році виготовили проект, а далі розпочалася його реалізація. Адже  для такого результату, який бачимо зараз було зроблено дуже багато, витрачено зусиль, праці і, звісно, немалі кошти. Загальна сума  на виконання будівельних робіт та  придбання оснащення, меблів,іграшок тощо з міського бюджету витрачено 3 млн. 325,5 тис. грн..

 Було дуже непросто,але результат справді того вартий. Щойно переступаєш поріг нового садочка, потрапляєш у справжню казку дитинства: красиву, яскраву, затишну. Тут все продумано до дрібниць, враховано сучасні вимоги, потреби дітей і персоналу. Кожна група – у своїй кольоровій теплій гаммі, у якій  підібрано все: колір стін, меблі, покриття, постіль. У кожній групі, у роздягалці, в актовій залі навіть об лаштована тепла підлога. В коридорі-від самого входу відвідувачів вітають  великі квіти, зроблені власноруч працівниками, а далі - цікава та пізнавальна подорож у світ казки. Справді по-доброму заздриш нинішнім вихованцям, які вже сьогодні прийшли на знайомство  з новим садочком, а вже від завтра, 17 грудня,заклад повноцінно запрацює.

 Враховуючи карантинні обмеження, напередодні відкриття готовність закладу інспектували поважні гості: міський голова Володимир Ігнатченко, народний депутат України, лідер політичної партії «Наш край» на Чернігівщині  Борис Приходько, депутат обласної ради,  керівник Чернігівської обласної організації партії «Наш край» Сергій Баришовець.  Екскурсію гостям зробила начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Носівської міської ради Наталія Тонконог разом з директором Володьководівицької ЗОШ Валентиною Вовкогон.

  • Справді враження- надзвичайно позитивні, Щиро радію, що малеча буде здобувати дошкільну освіту у таких сучасних, гарних умовах, з досвідченими наставниками. Впевнений, дітки сюди приходитимуть із задоволенням,- сказав на зустрічі Володимир Ігнатченко.

Борис Приходько разом з Сергієм Баришовцем виступили ще й у ролі добрих чарівників – Миколаїв. 

Оскільки дітки прийдуть у заклад напередодні цього казкового дня –Святого Миколая, гості приготували для кожного відвідувача солодкі  подарунки, які, сподіваються, стануть для малечі приємним сюрпризом.

 Гості також відвідали і нещодавно відремонтовану шкільну їдальню, яка також стала гордістю і відділу освіти, і всього колективу школи. Тут гарно, сучасно, затишно, а ще… надзвичайно смачно готують, тому бажаючих харчуватися не бракує.

  • Оглянули новий дошкільний  заклад, набралися позитивних емоцій, адже насправді приємно бути причетним до таких добрих справ. І від того щира радість, що це вдалося, незважаючи на всі виклики сьогодення.    – сказала Наталія Тонконог.

Ще більш приємно, що все це – для дітей, адже вони мають зростати і виховуватися  саме в таких умовах. Звичайно, цей результат -  чергове завдання  для всіх причетних  на майбутнє: реалізовувати чергові проекти і не зупинятися на досягнутому.

Нехай не все відразу, головне - рухатися обраним шляхом до розбудови нашої громади, створення якісно нових умов для розвитку, виховання та навчання наших дітей.

Пресслужба Носівської міської ради

Переглядів:1762