Щодо виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій

20 квітня 2022

Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики проводить у містах і районах Чернігівської області централізоване нарахування грошових допомог, пільг  та житлових субсидій (Постанова КМУ від 7 березня 2022 №215)

Після цього Мінсоцполітики спрямовує необхідне фінансування до Ощадбанку, який забезпечить перерахування виплат людям.

Ощадбанк здійснюватиме це наступним чином:

1.            Тим громадянам, які одержували виплати на рахунки в банках,        АТ «Ощадбанк» перерахує кошти на ті самі рахунки. Отже, якщо Ви отримуєте субсидію, пільги або грошові допомоги на картку, Вам не треба нікуди звертатись,  і нічого додаткового робити. Ви отримаєте все на ту саму картку.

2.            Тим громадянам, які отримували виплати через Укрпошту, Ощадбанк здійснить грошовий переказ через міжнародну платіжну систему «MY TRANSFER» (МАЙ ТРАНСФЕР). Для того,  щоб отримати грошовий переказ, достатньо звернутися з паспортом та довідкою з номером  РНОКПП (ідентифікаційний код) до будь-якого  відділення Ощадбанку на території України.

У разі коли громадяни, які протягом 60 календарних днів  не звернулися за отриманням грошових коштів, то кошти повертаються до Ощадбанку для їх повернення Міністерству соціальної політики.

У будь-якому випадку, навіть якщо отримувач не звернеться за  переказом протягом двох місяців, то всі належні суми будуть  йому виплачені у наступних виплатних періодах.

Також модна зателефонувати на «гарячу лінію» Ощадбанку (0 800 210 800  безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по території України) та перенаправити переказ до іншого банку, в якому людині зручно отримати виплату.

     Володимир ДРУГАКОВ,

начальник управління 

Переглядів:248