У Носівській громаді перейменують 49 вулиць та провулків

27 травня 2022

В Україні масово перейменовують вулиці  і провулки, які мають російське походження.  У нашій громаді навіть після проведеного  перейменування лишилося ще  49 таких  вулиць та провулків.

У міській раді  відбулося засідання робочої групи щодо визначення переліку вулиць, які підлягають перейменуванню.

Учасники обговорили всі пропозиції від  присутніх та визначилися з переліком назв вулиць, які, на консолідовану думку робочої групи, першочергово підлягають перейменуванню.

У нашій громаді таких 33 у Носівці та 16- по селах старостинських округів громади.

Все буде проходити згідно  із законодавством. Однією з норм якого – проведення громадського обговорення протягом двох місяців. Тому  відсьогодні впродовж 60 днів чекаємо ваших пропозицій  щодо нових назв вулиць, визначених для перейменування.   По завершенню визначеної дати, буде прийнято до уваги всі пропозиції та обґрунтування, та прийняте відповідне рішення депутатами міської ради на пленарному засіданні.

Носівська міська рада інформує про початок проведення громадського обговорення щодо збору пропозицій з перейменування вулиць і провулків у населених пунктах громади, які мають російське походження:

- в м. Носівка: вулиці Гагаріна, Комарова, Крилова, Кутузова, Л. Толстого, Лермонтова, Ломоносова, Матросова, Мічуріна, Молодої Гвардії, Невського, Некрасова, Островського, Панфілова, Пугачова, Пушкіна, Репіна, Степана Разіна, Суворова, Ціолковського, Чайковського, Челюскіна, Чернишевського, Чехова, Чкалова, провулки Кутузова, Л. Толстого, Мічуріна, Молодої Гвардії, Невського, Суворова, Чехова;

- в с. Володькова Дівиця: вулиці Горького, Декабристів, Маяковського, Пушкіна, Толстого, Чкалова, провулок Толстого;

- в с. Держанівка: вулиця Гагаріна;

- в с. Дослідне: вулиця Ватутіна;

- в с. Криниця: вулиця Суворова;

- в с. Лісові Хутори: вулиця Маяковського;

- в с. Підгайне: вулиця Гочарова;

- в с. Ставок: вулиці Комарова, Кутузова, Лермонтова, провулок Комарова;

- в с. Яблунівка: вулиця Гагаріна,

Запрошуємо  усіх бажаючих, передусім жителів вказаних вулиць висловити свою думку та  надати свої пропозиції.

Організатор громадського обговорення – Носівська міська рада.

Консультації проводяться відповідно до «Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 № 989.

Перелік вулиць і провулків у населених пунктах громади, які мають російське походження і підлягають перейменуванню, внесені Комісією Носівської міської ради з упорядкування найменувань вулиць, створеної розпорядженням міського голови від 02.08.2021 №209.

Зауваження та пропозиції подаються до 27.07.2022 на електронну пошту міської ради: [email protected] .

Надані пропозиції щодо перейменування вулиць і провулків будуть оприлюдненні на офіційному веб-сайті Носівської міської ради за посиланням:  https://nosgromada.cg.gov.ua/index.php?id=36925&tp=7&fbclid=IwAR10a1GkWLG6IfM5eITIGUwn8-gIZNUR-jCYI6afRY6cLaeoqhhWQKWsgOA

 

Переглядів:1179