Відбулося засідання  виконавчого комітету Носівської міської ради.

11 листопада 2022

Питання  порядку  денного  торкалися різних сфер життєдіяльності громади, однак приорітетними напрямками, зокрема,  бюджетних витрат  залишається  підтримка закладів критичної інфраструктури громади під час воєнного стану.

Враховуючи норми Закону України «Про правовий режим воєнного стану» та  рішення Ради оборони області з метою захисту  населення і території від наслідків надзвичайних ситуацій, проведення пошукових, аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, було прийняте рішення про внесення змін та доповнень  до Програми цивільного захисту на території Носівської міської ради на 2021 - 2024 роки.  Зокрема, затвердили номенклатуру та обсяги накопичення матеральних цінностей місцевого  резерву. Мова йде про виділення коштів та закупівля паливо-мастильних матеріалів для забезпечення роботи генераторів у закладах критичної інфраструктури та  продуктів продовольства довготривалого зберігання  з розрахунку    мінімум на 2000 осіб.

Також  вирішили збільшити обсяг бюджетних призначень на забезпечення виконання заходів наступних програм:

Програма фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства "Носівська міська лікарня імені Ф.Я.Примака", на суму 409000 гривень: на оплату енергоносіїв, створення резерву пального для роботи генераторів, матеріали для ремонту;

Програма фінансової підтримки Комунального некомерційного

підприємства "Носівський центр первинної медико-санітарної допомоги» на суму 85000 грн., на оплату теплопостачання, також пропонується здійснити перерозподіл в межах загального обсягу програми, на придбання твердопаливного котла для Яблунівського фельдшерського пункту;

Програма розвитку та фінансової підтримки комунального підприємства "Носівка - Комунальник" Носівської міської ради, на суму 350860 гривень для отримання спеціального дозволу на користування надрами.

Члени виконкому   погодили  тарифи на   платні  медичні  послуги КНП «Носівська  міська  лікарня  імені Ф.Я.Примака»  Носівської міської ради. Зокрема. Мова йде про  перелік лабораторних, діагностичних та консультативних послуг та медичних оглядів.

 Також затвердили висновок щодо визначення способу участі батька у вихованні сина; підтримали порушення  клопотання про присвоєння почесного звання «Мати-героїня»  носівчанці Олені Бебі, матері, яка народила та виховала до 8-річного віку  п'ятеро дітей, один син якиї наразі боронить нашу Україну; схвалили надання дозволу КП «Носівка-Комунальник» на видалення зелених насаджень.

Надали  дозвіл на перепоховання сина матері, який був  похований в період активних бойових дій на Чернігівщині на території нашої громади як безрідний.

Також внесли  зміни до Програми надання одноразової соціальної матеріальної грошової допомоги жителям Носівської територіальної громади на 2022-2024, з урахуванням   виплат родинам загиблих та померлих воїнів громади.

 Пресслужба Носівської міської ради

 

Переглядів:560