На рахунку педагогів нашої громади – близько сотні маскувальних сіток

15 листопада 2022

В Україні - війна. Страшна, кривава, з великими і болючими втратами. Вся Україна за ці 8 років і 9 місяців запнулася у чорну хустку горя і печалі за своїми захисниками, за цивільними людьми, дітьми, страченими російськими терористами, хто міг би ще жити, любити, народжувати та ростити дітей, радіти кожному дню. Важко осягнути скільки українців лишилися без житла, втратили рідних, більше того - не мають навіть куди повертатися до свого рідного міста чи села, які зруйновані окупантами вщент.
Однак переживаючи такі надзвичайно страшні випробування, Україну – не зламати! Ми стаємо ще більш сильнішими – вистоїмо і переможемо! Бо українці – неймовірний народ, який завжди цінував понад усе волю і свою рідну землю.
Любити свою державу, прагнути змінити життя у ній, долучитися до наближення Перемоги може кожен, незалежно від віку, статусу чи навіть фізичних можливостей. У нашій громаді люди це доводять щодня з першого дня війни, дякуючи ЗСУ, які все зробили, щоб жителі нашої громади мали можливість жити, працювати, навчатися, зустрічати новий день.
Величезна кількість жителів громади згуртувалися, створивши свій фронт, аби бути корисними тут, у тилу, своїм захисникам, які щохвилини ризикують власним життям, виборюючи мир для всіх нас.
На всій території громади, у Носівці облаштували місця, де всі небайдужі можуть себе знайти у підтримці, бути корисними, з надважливою допомогою і підтримкою тим, що в силах кожного. Збирати і готувати передачі, формувати посилки, заливати окопні свічки, робити пічки, плести маскувальні сітки, виділяти зі свого сімейного бюджету кошти для підтримки ЗСУ, долучатися до великих і маленьких зборів - це також про носівчан і всіх жителів громади, навіть дітвори, яка також працює для ЗСУ. Зараз кожен бодай трошки волонтер, і кожен може цілком впевнено сказати, що долучився до спільної, важливої для кожного українця Перемоги.
Освітянські колективи міста та громади одними з перших взялися за таку справу, демонструючи власним прикладом, що варто лише мати бажання, і справа піде. Кожна найменша справа, яка об’єднує, допомагає, надихає.
Бо вже зараз колективи наших «павучків», як лагідно називають наші захисники тих, хто плете маскувальні сітки, доземно дякують за таку важливу підтримку. Адже кожна сітка - це конкретне замовлення від військових, це відповідний розмір, колір(залежно від пори року), тобто, це конкретна допомога, зроблена власними руками, з любов’ю, теплом і щирою вірою, що їхня праця врятує наших захисників.
Надзвичайно потужна робота ведеться саме освітянськими колективами, які долучилися до плетіння маскувальних сіток. Все почалося з другої міської гімназії, де у спортзалі закладу зібралася невелика кількість ініціативних людей і взялися до цієї справи.
З кожним днем долучалося до цих небайдужих все більше людей, які нашвидкуруч опановували це нехитре ремесло. З кожним днем кількість бажаючих зростала з числа педагогів та працівників закладу, дошкільного закладу «Ромашка», гуртувалися місцеві жителі мікрорайону. Потреби у наших хлопців на фронті також зростали. Власне, у кожному навчальному закладі громади так чи інакше підтримують ЗСУ. Поступово розширилася мережа закладів освіти, де почали збиратися для плетіння маскувальних сіток. Друга гімназія стала осередком волонтерського руху на цукрозаводській околиці, гімназія №3 – на Вербовій околиці. До речі сказати, саме сюди сходиться чимало педагогів-пенсіонерів, учасників клубу ветеранів «Вересень».
У центрі міста також педагоги, батьки, учні гуртуються навколо цієї благородної і надзвичайно важливої справи:сітки плетуть у дитячому садочку «Барвінок», Носівській початковій школі, ліцеї №1.
Старостинські округи також активізували роботу у цьому напрямку. Держанівська гімназія, Володьководівицький ліцей, Досліднянська гімназія активно працюють на перемогу.
Наразі на рахунку наших педагогів - «павучків» вже близько сотні маскувальних сіток, які надходять за конкретними адресами нашим захисникам-землякам.
Хочеться подякувати всім разом і кожному окремо за таку підтримку. Без імен, бо їх величезна кількість, бо кожен, хто долучається до такої підтримки, має велике серце, сповнене любові до рідної землі, шани до наших захисників, маючи спільну мрію- Перемога України. І вона неодмінно буде!
Пресслужба Носівської міської ради
Переглядів:108