Люди, які не втомлюються підтримувати захисників

05 січня 2023

Сьогодні волонтерська група, координатором якої є носівчанин Сергій Чайка, повернулися з поїздки на схід України, де наразі ведуться запеклі бої по всій лінії фронту. Екіпаж з дев’яти автівок з Носівки,Бобровиці та Куликівки подолали непростий шлях до максимально доступних територій на сході України, охопивши військових, які нині несуть службу в Запорізькій, Донецькій, Луганській, Харківсвькій областях. Там наразі дислокуються бригади, де служить багато наших земляків, хоча для тих, хто готує передачі, і тих, хто відвозить безпосередньо захисникам, немає чужих за територіальною приналежністю: Україну обороняють наші воїни, наші герої!
- Кожну поїздку плануємо згідно з потребами наших воїнів, з якими завжди на зв’язку. Адже намагаємося доставляти те, що дійсно потребують, чого у наших хлопців бракує. Цього разу доставили генератор, кевларову каску, два бронежилети, бензопилу, пічки, павербанки, лопати, сокири, запчастини до автомобілів, рації, ліки, маскувальних сіток 20 штук.
Приїхавши на місце збору передач та відправки застали велику кількість адресних посилок, крім того різні смаколики, які приготувала велика кількість людей: з Носівки, сіл нашої громади, сусідніх громад, дітки навчальних закладів готують малюнки з побажаннями для солдатів, плетуть патріотичні браслети та обереги для захисників.
Салати, соління, випічка, все, що кожна господиня готувала з любов’ю, теплом і щирою вдячністю кожному захиснику за те, що ми всі тут, в тилу, маємо змогу жити, працювати, готувати і підтримувати військових. Цих людей насправді багато, тому без імен і адрес доброчинства, і від того радіє серце, що наші земляки не втомлюються підтримувати ЗСУ всім, чим можуть,єднаються навколо важливих, добрих справ, наближаючи перемогу.
Окремо заслуговують вдячності ті люди, які здійснюють доставку вантажів. Адже.зазвичай, їх перелік сталий, додається одна-дві людини, це власні авто,це непроста дорога, але вони: Сергій Чайка, Володимир Кондрашевський, Олександр Коваль, Сергій Байдачний, Олександр Волоха,Іван Скрипець, Станіслав Ременюк, Юрій Хахуда не втомлюються знову і знову збиратися в дорогу,задовольняти нагальні потреби воїнів.
Щоразу, зустрічаючись із волонтерами чи спілкуючись з людьми, які кожної поїздки готують передачі, йдуть плести сітки, доставляють вантажі, усвідомлюєш, наскільки всі люди у нас мотивовані. Є одна на всіх мета: Перемога і мир, реалізація якої залежить від усіх українців, бо в кожного у цій страшній війні своя місія. Ми точно її досягнемо і матимемо одну на всіх радість, завдячуючи передусім нашим ЗСУ.
Пресслужба Носівської міської ради
Вдячність за надані фото з прифронтових місць Сергію Чайці.
Переглядів:273