Носівщина в жалобі

17 травня 2022

ЗАКАЛЮЖНИЙ ЄВГЕНІЙ ГРИГОРОВИЧ - (8.04.1979 -14.05.2022).

Контрактник, десантник.

 Стати військовим була його мрія дитинства, тому після закінчення школи, він вступав до Одеського  інституту сухопутних військ. З першої спроби це не вдалося, а   ставши солдатом строкової служби,  ще більше впевнився, що військова справа - це його.  Тому не відмовився від своєї мрії і таки став курсантом цього вузу. Втім не  вчити теорію, а  опановувати військову практику припало до душі юнаку більше. Спробувавши себе  у службі в десантних військах, він  не роздумуючи записався добровольцем у миротворчий батальйон в Югославію.

 Коли у 2014 році росія розпочала вторгнення в Україну, він знову пішов добровольцем, став на захист рідної країни,обороняв Донецький аеропорт, мав серйозне поранення, нагороджений орденом «За мужність».

 Після лікування та реабілітації, у 2015 році - демобілізований.

 З початком повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну, Євгеній Григорович – знову  добровольцем пішов боронити рідну землю.

14 травня  2022 року  у важких боях на Луганщині біля м. Попасна сержант Закалюжний отримав осколкове поранення, несумісне з життям.

 У загиблого лишилися батьки.

Героя  поховано в рідному селі  Володькова Дівиця.

Переглядів:1905