Носівщина в жалобі

25 лютого 2023

Сумна звістка надійшла про загибель військовослужбовця- добровольця Андрія Ткача.
Солдат Андрій Сергійович Ткач(2.01.2001-19.02.2023) народився в с. Народичі, на Житомирщині.
Закінчив школу,здобув спеціальність електрозварювальника в професійному ліцеї і пройшов строкову службу в Національній Гвардії України. В юнака попереду було ціле життя, яке, без сумніву, він би прожив гідно, бо був надзвичайно добрим, людяним, відповідальним, мав серйозні плани, адже він став надійною підтримкою та опорою в родині для мами та меншого брата після смерті тата.
Все перекреслила проклята війна. Їхнє село межує півтора десятками кілометрів з білоруссю. З перших днів повномасштабного вторгнення рашисти сунулися ордою.
Відсиджуватися він не зміг. І вже в березні 2022 року пішов добровольцем у Нацгвардію, ставши на захист рідної землі.
Спочатку ворожі снаряди летіли на околиці Народичів. А вже зовсім скоро були і в городах, і в хатах. Оселя родини Ткачів також серйозно постраждала. І Андрій разом з родиною приймає рішення про евакуацію та придбання житла.
За допомогою знайомих їхній вибір зупинився на с. Володькова Дівиця. Тут Андрій придбав будинок для мами і брата, а сам продовжував службу. Ще на початку цього року він був у відпустці у Володьковій Дівиці. Тут йому дуже подобалось.
А вже 19 лютого він загинув. Загинув як герой, у бою за рідну Україну.
З честю виконуючи свій військовий обов’язок, залишаючись вірним присязі внаслідок штурмових дій ворога, виборював державний суверенітет та територіальну цілісність України.
Андрій Ткач був у військах оборони стрільцем-снайпером 2 штурмового відділення, штурмової роти, штурмового батальйону.
Носівська міська рада, виконавчий комітет, депутатський корпус, Володьководівицький старостинський округ щиро розділяють біль непоправної втрати з мамою Інною Вікторівною, братом Максимом, рідними та близькими.
Пам’ять про життєвий подвиг юного Андрія житиме вічно.
Поховано загиблого Героя буде в с. Володькова Дівиця
Про дату і час повідомимо додатково.
Герої не вмирають!
 Пресслужба Носівської міської ради
Переглядів:1670