Розкажіть про героїв нашого часу

15 березня 2023

Український інститут національної пам’яті (далі – Інститут) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України через Міністра культури та інформаційної політики і який реалізує державну політику у сфері відновлення та збереження національної пам’яті Українського народу.

 24 лютого, у першу річницю російського широкомасштабного вторгнення на територію України, Інститут започаткував збір свідчень (інформації) про людяні та мужні діяння, здійснені цивільними українцями під час російсько-української війни. Одразу ж після минулорічної російської агресії інформаційний простір був сповнений розповідями про героїчних мирних мешканців, які голіруч зупиняли військову техніку окупантів, ризикували життям, щоб передати інформацію нашим воїнам чи врятувати життя інших, виходили на протести перед озброєними росіянами та багато інших мужніх вчинків українців. Переконані, що в історію перемоги над російським агресором, крім героїчного чину Сил оборони України, мають бути вписані й численні вияви людяності та сили духу цивільних українців. Йдеться про факти допомоги, порятунку та мужніх вчинків, здійснених цивільними на окупованій чи прифронтовій території за увесь період війни, починаючи з 2014 року. Перший етап проєкту передбачає збір та систематизацію таких фактів, в подальшому Інститут планує оприлюднення частини зібраних матеріалів (за згодою їх авторів) (з детальною інформацією про проєкт можна ознайомитися на офіційній сторінці Інституту за посиланням:

https://uinp.gov.ua/pres-centr/novyny/uinp-ogoloshuye-zbir-svidchen-pro-lyudyani-tamuzhni-diyannya-pid-chas-viyny.

 Долучайтеся  до збору інформації, аби зберегти правду про справжніх героїв на всіх фронтах у боротьбі українців проти російських окупантів.

 

Переглядів:496