Носівщина в жалобі

22 квітня 2023

Надійшло сповіщення про загибель носівчанина Олександра Михайловича Найдьона. На новини про земляка чекали більше року. Боляче, що прийшли вони такі…
Сержант Олександр Найдьон (15.04.1980 -9.04.2022) народився в с.Підгайне. Дитинство і юність Олександра пройшли в Носівці. Він проживав з бабусею. Свій професійний шлях обрав близький до його філософії життя: бути там, де потрібна допомога. Він працював рятувальником в столиці. Одружився. Разом з дружиною Анею виховували донечку та синочка. Обживали власне обійстя, будували плани – прожити довге і щасливе життя…
Не судилося, бо російські окупанти віроломно вдерлися у наш дім – Україну. З початком повномасштабного вторгнення його не полишала думка стати до лав Збройних Сил і боронити рідну землю. І вже в березні він прийшов добровольцем. Службу проходив на посаді гранатометника у славнозвісній 95-й десантно-штурмовій бригаді, воїни якої завжди там, де гаряче, де завжди по лезу, хоча на війні не буває легко.
Вся громада разом з родиною воїна щиро вірила більше року в те, що він живий. Адже поговоривши з дружиною 3 квітня 2022 року сказав, що там в них дуже гаряче, попередив, що може не бути зв’язку. І зв’язок обірвався. Кожен день здавався нескінченним, надія губилася у сльозах та розпачу і невідомості. Аж раптом на початку травня в мережі з’явився його телефон і знову надія. Але, на жаль, його відразу вимкнули, - то окупанти мародери не погребували забрати «трофей» з уже загиблого.
Довгі місяці пошуків завершилися. Командир військової частини, де служив наш земляк, відзначив вірність військовій присязі народу України у бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість і мужність під час виконання військового завдання 9 квітня 2022 року загинув у бою поблизу населеного пункту Сулигівка , Харківської області. Проведено пошуки, експертизи, опізнання, які нарешті підтвердили, що загиблий воїн – Олександр Найдьон.
Носівська міська рада, виконавчий комітет, депутатський корпус щиро розділяє біль непоправної втрати з дружиною загиблого Героя, донечкою Євочкою, синочком Сашею, всіма рідними та близькими загиблого. Вічна та світла пам’ять нашому захиснику!
Тепер маємо гідно зустріти та віддати останню шану Герою.
Про дату і час зустрічі та церемонії прощання повідомимо додатково .
Пресслужба Носівської міської ради
Переглядів:1511