Носівщина в жалобі

02 травня 2023

 
Надійшло сповіщення про загибель нашого земляка Павла Віталійовича Трухана.
Молодший сержант Павло Трухан (12.07.1995- 28.04.2023) народився в Держанівці.
Закінчив місцеву школу, продовжив навчання, здобуваючи майбутню професію, однак прагнення боронити рідну державу стало вищим за цивільне життя. І вже в 2015 році він поповнив ряди Національної Гвардії України. З початком повномасштабного вторгнення він повернувся вже добровольцем - контрактником у підрозділ НГУ.
Служив командиром кулеметного взводу 4 батальйону Північного ОТО НГУ Його підрозділ виконував бойове завдання на околиці смт Білогорівка, Сіверодонецького району, на Луганщині.
Отримане поранення під час бойового зіткнення з ворогом, виявилося несумісним з життям.
Павло народився у великій, дружній родині, де батьки виховували семеро дітей, а мама удостоєна високого звання «Мати-Героїня». Героєм став і Павло, боляче, що такою ціною.
Носівська міська рада, виконавчий комітет, депутатський корпус глибоко сумують з приводу загибелі воїна-захисника та висловлюють щирі співчуття мамі загиблого героя Тетяні Іванівні, синочку, брату і побратиму Олександру, який боронить Україну у лавах Збройних Сил України, великій родині Труханів. Павло загинув як Герой і жив, як справжній воїн. Побратими надзвичайно високо цінували і поважали свого комвзводу Павла з позивним Лютий за його людяність, вимогливість, відповідальність, відданість військовому обов’язку і люту ненависть до ворогів.
Вічна пам’ять та слава Герою!
Поховано Павла буде у рідній Держанівці.
Про дату та час зустрічі і церемонії прощання з Павлом Труханом повідомимо додатково.
Пресслужба Носівської міської ради
Переглядів:1014