Грант від Британської Ради в Україні   вибороли наші еколонтери

15 травня 2023

Команда  учасників  громадської організації  «Носівська Активна Молодь», вихованців гуртка «Ерудит» Носівського ЦДЮТ  спробували себе в ролі  ековолонтерів, долучившись   до  екологічної програми «Не дай планеті задихнутися».  Активісти  Катерина Мельник, Анастасія   Москалець, Артур  Ковтун, Богдан  Гуленко разом з керівником  гуртка Іриною  Багіною стали учасниками  триденного навчання з Ідеятону, результатом якого стало написання власного природоохоронного проекту.

Серед  представлених майже двох десятків команд, саме проект наших  учасників визнали одним з кращих  і грант від Британської Ради в Україні на його реалізацію в сумі сорока тисяч гривень отримали наші  активісти.

Реалізація проекту проходила в два етапи. Спочатку його учасники організували та провели низку молодіжних зустрічей - диспутів, в ході яких обговорювали важливість та актуальність озеленення, збереження природи.

Другим етапом реалізації проекту стало висаджування декоративних дерев, кущів та квітів, придбаних за грантові кошти на території навчальних закладів міста. Зокрема, прикрасили  території  ЦДЮТ, Носівського ліцею №1та Носівської  початкової школи.

 Вже всі рослини прижилися і радують дітвору і дорослих своєю красою.

Проект реалізується за підтримки Британської Ради в Україні спільно з ГО “Лабораторія Ініціативної Молоді” та КЗ «Ніжинський міський молодіжний центр». 

 Пресслужба Носівської міської ради

Переглядів:1377