Тобі, Україно моя, і перший мій подих, і подих останній!

23 травня 2023

Сьогодні в Україні вшановують Героїв. Усіх тих, хто боровся за волю і свободу рідної держави, для кого слова «Україна – понад усе» стали життєвим кредо.
Носівщина має чисельну когорту Героїв у різні періоди історії, які жили і віддали свої життя заради рідної землі. Кожен з них заслуговує на наш пошанівок, скільки б років не минало.
Кожному поколінню, все ж, найболючіші втрати сучасників.
На жаль, з 2014 і по сьогодні Небесне військо наших захисників виросло до 40!
Зовсім юні, молоді, досвідчені. Кожен з них мав своє життя, свої плани, почуття, і усіх їх єднало одне:кожен з них найбільше любив Україну!
Ці втрати – вічний біль, доземна вдячність і світла пам’ять за кожним Героєм усіх часів та історичних епох.
Скільки горя принесла ця триклята війна, скільки полягло наших захисників, яким би ще жити і жити, виховувати дітей, радіти кожному дню, але вони назавжди стали у ряди Небесного війська як Герої, бо на землі виконували найвищу місію - захищали рідну землю і віддали найцінніше за кожного з нас - власне життя!
У Носівці похований головний сержант, танкіст Олексій Сенюк, який загинув 27 лютого 2022 року під час оборони Чернігова. У нерівному бою, він викликав вогонь на себе, пішовши на видиму смерть, зберіг життя побратимів.
Від початку повномасштабного нападу російських військ в одному із зіткнень із противником знищив дві ворожі бойові машини піхоти і захопив танк Т-72. Головний сержант 1-ої окремої танкової Сіверської бригади посмертно удостоєний звання Герой України.
У День героїв України заступник міського голови Вікторія Вершняк здійснила покладання квітів до могили Героя України.
Пам’ятаймо, яку ціну платить Україна і наша громада за мир і перемогу у війні з російським катом!
Слава героям!
Пресслужба Носівської міської ради
Переглядів:1156