10 березня 2016

Проведено акцію на підтримку Надії Савченко

На сьогоднішній день увесь світ встав на підтримку відважної українки Надії Савченко, яка знаходиться у російському полоні. Багатотисячні мітинги з гаслами «Свободу Надії Савченко» проходять у багатьох містах не лише України, але й у інших державах, оскільки люди добре розуміють, що наша землячка та справжня патріотка утримується незаконно, а суд над нею – це звичайнісінький фарс, яким Російська Федерація намагається залякати своїх опонентів, незважаючи на міжнародні закони та права.

У ці дні, перед тим, як Надії Савченко мають оголосити вирок, українці тисячами виходять на мітинги, висловлюючи їй свою підтримку. Не відвернулося від української патріотки і місто Носівка.

9 березня, о 16-30 керівництво міста та району, депутати обласної, районної та міської рад зібралися біля адміністративної будівлі в центрі міста щоб підтримати відкритого листа до європейських лідерів із закликом звільнити українську льотчицю Надію Савченко.

До них долучилися представники громадськості та свідомі жителі нашого міста з плакатами в руках «Свободу Надії Савченко», які теж вийшли на вулицю, щоб висловити свою громадянську позицію та засвідчити про підтримку мужньої бранки.

Ми не можемо залишатися байдужими до долі бранки, тож своєю акцією показуємо, що наше місто не стоїть осторонь.

І нехай на акції була присутня не така велика кількість людей, як у Києві чи інших великих містах, все ж ті, хто хотів, змогли засвідчити своє бажання бачити на волі нашу справжню патріотку та народного депутата України Надію Савченко.

Як відомо, Надя Савченко оголосила сухе голодування 3 березня, після того, як суд не дав їй виступити з останнім словом і переніс засідання на 9 березня. При цьому Савченко заборонила годувати себе силоміць, однак, як пояснювали адвокати, за російським законодавством їй не можуть дозволити померти.

Переглядів:222