25 квітня 2016

Залізничники Столичної магістралі проводять серед водіїв профілактичні заходи щодо недопущення ДТП на переїздах

За останні роки порушення водіями транспортних засобів правил дорожнього руху при перетині залізничних переїздів набрали масовий характер. Й це попри те, що переїзд - завжди об’єкт підвищеної небезпеки, і проїзд через залізницю вимагає від водія максимальної уваги і суворого дотримання вимог правил дорожнього руху.

За минулий та 3 місяці поточного року на залізничних переїдах Південно-Західної залізниці сталося 18 дорожньо-транспортних пригод, у яких 7 осіб загинуло та ще 6 отримали травми різного ступеню тяжкості.

Аналіз обставин і причин ДТП показав, що у всіх випадках винуватцями були водії, які мали достатні і досвід, і кваліфікацію в керуванні автомобілями, і які свідомо порушили правила дорожнього руху, нехтуючи елементарними вимогами безпеки, і поставивши під загрозу своє життя і життя пасажирів.

Тож, задля підвищення рівня безпеки дорожнього руху при перетині залізничних переїздах та з метою попередження порушень водіями транспортних засобів Правил дорожнього руху України у квітні залізниця запланувала здійснити низку профілактичних заходів. Зокрема залізничники проводять роз’яснювальну роботу серед водіїв, у школах, на автопідприємствах, розповсюджують тематичні буклети на переїздах та організовують спільні рейди з органами Національної поліції щодо виявлення порушників правил Дорожнього руху при перетині залізничних переїздів.

Залізничники закликають водіїв не ставити під загрозу своє життя, пасажирів, людей, що знаходяться у пасажирських поїздах та в районі залізничного переїзду. Шановні водії! Від вас залежить добробут рідних та близьких. Не заощадивши декілька хвилин, ви можете зробити нещасними сотні невинних людей.

Будьте пильними і обережними!

Переглядів:247