16 травня 2016

Відзначення другої річниці створення 13 та 41 батальйонів

13 травня в Ніжині відзначали другу річницю створення цих батальйонів. Ініціювала і організовувала святкування Тамара Стратілат, помічник народного депутата Олександра Кодоли.

Два роки тому, фактично відразу після анексії Росією Криму і загострення ситуації на сході України, по всій країні почали формуватися військові підрозділи. В Чернігівській області такими стали 41-й та 13-й батальйони територіальної оборони. Разом з регулярними частинами вони першими вступили в бої за збереження територіальної цілісності України.

До Ніжинського міського будинку культури запросили не лише бійців 13-го та 41-го батальйонів, а й всіх, хто приймав участь у бойових діях — танкістів, десантників, артилеристів, піхотинців. Не оминули і волонтерів.

Крім ніжинців на святкування приїхали воїни і з інших районів, найбільше, мабуть, з Носівки. Багато з них вперше після демобілізації побачили своїх побратимів, товаришів, знайомих, змогли поспілкуватися, згадати бойові будні, розповісти про свої нинішні справи.

Святкування починали з концертної програми і нагородження військовослужбовців та волонтерів.

З вітальним словом до військовослужбовців звернувся міський голова м.Носівка Пугач І.І.
З нагоди другої річниці створення 13 батальйону територіальної оборони нагородив медалями «За оборону рідної держави» учасників антитерористичної операції:
1. Вербицького Віктора Анатолійовича
2. Яковенка Павла Анатолійовича
3. Франчука Анатолія Васильовича
4. Ювенка Миколу Олексійовича
5. Правда Дмитра Анатолійовича
6. Безручко Володимира Володимировича
7. Оношка Віктора Федоровича

Після завершення концерту на всіх присутніх чекав куліш, шурпа та інші смачні частування.

Переглядів:261