16 червня 2016

Відбулися громадські слухання щодо добровільного об’єднання Носівської громади

16 червня відбулись ініційовані Носівським міським головою громадські слухання щодо добровільного об’єднання територіальних громад.
Мова йшла про утворення Носівської об’єднаної громади, до якої мають увійти 8 сільських рад та місто Носівка як центр.

Зокрема добровільне об’єднання територіальних громад:
міста Носівка, сіл Дебреве, Лукашівка, Лісові Хутори, Підгайне Носівської міської ради;
сіл Ставок, Дослідне, Сулак, Коробчине, Криниця, Кобелещина, Володькова Дівиця Володьководівицької сільської ради;
сіл Андріївка, Козари Козарівської сільської ради;
села Іржавець Іржавецької сільської ради;
сіл Тертишники, Ясна Зірка, Яблунівка Тертишницької сільської ради;
сіл Платонівка, Степові Хутори, Відрадне, Карабинівка Степовохутірської сільської ради;
сіл Калинівка, Коломійцівка, Мельники, Вили Калинівської сільської ради;
сіл Веселе, Григорівка, Рівчак – Степанівка Рівчак – Степанівської сільської ради;
сіл Вишневе, Софіївка Софіївської сільської ради.

Участь у громадських слуханнях взяли Носівський міський голова Пугач І.І., перший заступник міського голови Перевера А.М., секретар міської ради Зезюлькіна Т.В., голова районної ради Ігнатченко В.М., начальник фінансово управління Носівської РДА Пазуха В.І., депутат обласної ради – голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку і реформування місцевого самоврядування, децентралізації та європейсько інтеграції Грозенко І.В., депутат обласної ради Баришовець С.В., голови сільських рад, депутати міської та районної ради, керівники установ та організацій, директори шкіл, преса та громадськість.

В ході засідання з виступом про сутність реформи, її складові та ключові напрямки передбачені Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» звернувся міський голова Пугач І.І.

Зокрема, детально зупинився на перспективах та економічних аспектах добровільного об’єднання територіальних громад, а також на проблемних питаннях, що виникатимуть в процесі об’єднання. Зосередив увагу присутніх на тому, які права та обов’язки матиме територіальна громада у разі об’єднання, як зміняться надходження в місцевий бюджет та куди використовуватимуться кошти.

Голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку і реформування місцевого самоврядування, децентралізації та європейсько інтеграції Грозенко І.В. наголосила на позитивних прикладах об’єднаних громад області, зауважила, що держава не змушує об’єднуватись, вона відкриває можливості для того, аби громада могла більше отримувати доходів і, відповідно, на свій розсуд ними розпоряджатися.

В ході громадського слухання присутні мали можливість запитати щодо бачення перспектив розвитку Носівської громади: створення робочих місць, розвитку інфраструктури, медицини, освіти, якості надання соціальних послуг та фінансового забезпечення громади. Турбувало найбільше питання, чи буде позитивний результат після об’єднання сільських громад у одну.

На наступній сесії Носівської міської ради буде винесено на розгляд проект рішення «Про надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад».

Переглядів:261