04 липня 2016

На «Пульс» та телефон «Довіри» можна дзвонити будь-коли

Антикорупційний сервіс «Пульс», який працює при Державній фіскальній службі України, допомагає платникам податків, в тому числі і суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності, вирішувати проблемні питання, що виникають при веденні бізнесу. Можна також повідомляти і про непорозуміння чи конфлікти у спілкування з податківцями та митниками.

Підрозділом внутрішньої безпеки Головного управління ДФС у Чернігівській області проводяться перевірки за такими зверненнями та вживаються відповідні заходи реагування.

Інформацію щодо протиправних дій посадових осіб територіальних підрозділів ГУ ДФС у Чернігівській області, а також про факти порушень законодавства суб’єктами господарювання можна надавати і за номерами телефонів: /0462/ 668-522 - телефон «Довіри» та Viber +380632346905, а також за адресою м. Чернігів, вул. Реміснича, буд. 11 (к. 208).

Від рівня свідомості продавців та покупців залежить наповнення бюджетів, а відтак і соціальні видатки

Працівники Головного управління ДФС у Чернігівській області проаналізували звітність щодо виручки, отриманої від реалізації товарів за готівкові кошти, за січень-квітень 2016 року.

Аналіз даних ресторанного бізнесу та громадського харчування м. Чернігова показав, що окремі суб’єкти господарювання декларують дуже низькі суми виторгів (інколи навіть менше ніж 1 тисяча гривень за місяць). Дані мізерні суми можуть свідчити про проведення розрахунків без застосування касових апаратів, що в кінцевому результаті призводить до зменшення обсягів оподатковуваних операцій. Такі факти є прямим порушенням Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Також встановлено, що окремі суб’єкти господарювання, які придбали ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, декларують такі суми обсягів реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів, які не забезпечують окупність самих ліцензій. І якщо враховувати те, що певні кошти витрачаються суб’єктом господарювання на забезпечення своєї діяльності, то знову ж виникає питання повноти відображення доходів.

Головне управління ДФС у Чернігівській області звертається до керівників суб’єктів господарювання у сфері ресторанного бізнесу та громадського харчування з проханням дотримуватися норм законодавства та попереджає про відповідальність за їх порушення.

Звертаємо увагу громади, що не пробиття чеків при обслуговуванні клієнтів веде до втрат бюджету. При цьому місцевий бюджет недоотримує кошти, що вкрай потрібні на розвиток та благоустрій населених пунктів, фінансування шкіл, лікарень, дитячих садочків, соціальної допомоги незахищеним верстам населення.

Від клієнтів також залежить дотримання законодавства: вимагайте від продавців касового чеку за товар чи послуги. А при наявності фактів систематичного порушення законодавства при проведенні розрахункових операцій, просимо письмово повідомляти Головне управління ДФС у Чернігівській області за адресою: м. Чернігів, вул. Реміснича, 11.

Головне управління ДФС області: Конкурсна комісія для відбору держслужбовців поповниться представниками громадськості

Головне управління ДФС у Чернігівській області доводить до відома громадськості, що відповідно до статті 27 Закону України від 10 грудня 2015 року № 889VІІІ «Про державну службу» конкурс на зайняття вакантної посади державної служби проводить Комісія що утворюється керівником державної служби в державному органі.

При цьому до складу конкурсної комісії можуть залучатись представники громадських об’єднань.

Слід зазначити, що наказом Нацдержслужби від 12.04.2016 №76 «Про затвердження Порядку обрання представників громадських об’єднань до складу конкурсних комісій з відбору осіб на зайняття посад державної служби» (далі Порядок) передбачено, що залучення представників громадських об’єднань до складу конкурсної комісії відбуватиметься на конкурсній основі. На сьогодні Порядок ще не набрав чинності.

Як повідомила начальник відділу по роботі з персоналом ГУ ДФС у Чернігівській області Раїса Зарецька, в Головному управлінні ДФС області утворена конкурсна комісія для здійснення відбору осіб, здатних професійно виконувати посадові обов’язки. А після набрання чинності Порядку буде створений комітет з відбору представників громадських об’єднань до складу конкурсної комісії.

Для забезпечення максимальної прозорості проведення конкурсу серед представників громадськості, здійснюватиметься аудіо фіксація засідань комітету. Аудіофайли в обов’язковому порядку додаватимуться до протоколу засідань.

Крім цього повідомляємо, що Порядком визначено терміни оприлюднення рішення керівника державного органу про проведення конкурсу, вимоги до змісту оголошення про його проведення, порядок відбору кандидатів для участі у конкурсній комісії, вимоги до громадських об’єднань, які можуть висувати кандидатів для включення до складу конкурсної комісії, перелік документів, які необхідно подати тощо.

У порушника митних правил на Чернігівщині судом конфісковано вантаж деревини та призначено штраф у розмірі 166,8 тисяч гривень

Як повідомлялося раніше, у лютому цього року співробітники Чернігівської митниці ДФС припинили порушення при експорті деревини. Під час оформлення вантажу «Дошка дубова не обрізна, не стругана», що переміщувався з Києва до Вільнюса, співробітники управління боротьби з митними правопорушеннями виявили розбіжності між відомостями, що вказані у документах, та товаром, що експортувався. Відтак виникли підстави для перевірки достовірності сертифікату про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів, що був виданий лісовою дослідною станцією.

Головним управлінням ДФС у Чернігівській області у рамках проведення спільної операції «Рубіж-2016» здійснено оперативні заходи, спрямовані на перевірку законності видачі сертифікату на лісоматеріали. Було встановлено, що даний документ київський підприємець (відправник вантажу) отримав незаконним шляхом.

За даним фактом був складений протокол про порушення митних правил за ч. 1 ст.483 Митного кодексу України. Матеріали справи направлені на розгляд до судових інстанцій. Крапку у судових засіданнях поставив нещодавно Апеляційний суд Чернігівської області, який виніс остаточне рішення з цього питання. Отже, на порушника накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товару, а це 166,8 тисяч гривень, деревину конфісковано на користь держави.

Чернігівські митники за 5 місяців припинили 254 митних правопорушення

У напрямку боротьби з митними правопорушеннями співробітники Чернігівської митниці ДФС протягом січня–травня виявили та припинили 254 факти порушень на загальну суму 18,2 млн. грн.

Крім того, до правоохоронних органів митники направили 41 повідомлення про вчинення кримінального правопорушення, за якими вилучені наркотичні речовини, старовинні предмети, ручка з вмонтованою відеокамерою та флешкою, металевий кастет тощо.

Також за цей період митницею направлено на розгляд судів 114 справ про порушення митних правил на загальну суму понад 23 млн. грн. Суди, за результатами розгляду справ, застосували конфіскацію безпосередніх предметів правопорушення на суму близько 5,5 млн. грн. та присудили порушникам до сплати у вигляді штрафів 5,3 млн. грн. Безпосередньо митницею розглянуто 128 справ про порушення митних правил. За результатами їх розгляду порушники оштрафовані на суму 8,6 мільйонів гривень.

Чернігівська митниця ДФС інформує щодо місць видачі сертифікатів «EUR.1»

Для зручності підприємств, які здійснюють зовнішньоекономічні операції з країнами ЄС, Чернігівська митниця ДФС повідомляє про перелік та адреси підрозділів, що здійснюють оформлення та видачу сертифікатів з перевезення товарів форми «EUR.1».

Чернігівською митницею ДФС перераховано до Держбюджету понад 1,7 млрд. грн.

У Чернігівській митниці ДФС повідомляють, що протягом січня-травня поточного року надходження до Державного бюджету від діяльності митниці склали 1789 млн. грн. Найбільші суми митних платежів нараховані за результатами оформлення добрив, тютюнової сировини, сигарет, шин та покришок гумових, тракторів, джгуту ацетатного, фільтропаличок, пива солодового та паперових (картонних) ящиків. За результатами митного оформлення даних груп товарів до бюджету надійшло понад 1 276 млн. грн., що становить понад 71 відсоток від загальної суми коштів.

Порівняно з січнем-травнем 2015 року значно збільшилися обсяги ввезення, а відтак, і суми платежів, сплачених під час митного оформлення мінеральних добрив, сигарет та тютюну промислового виробництва.

Головне управління ДФС у Чернігівській області

Переглядів:228